Duitsland geeft advies over Barrièrevrij Reizen

Barrierefrei Binz1-6-19. Om de mogelijkheden aan te geven voor toeristen die meer of minder beperkt zijn heeft de Duitse Centrale voor Toerisme de website uitgebreid met een categorie voor Barrièrevrij Reizen.

 

Fantastische bergpanorama's, fascinerende middelgebergtes en weidse kustlandschappen, beschermde natuurgebieden en levendige metropolen, historische gebouwen, culturele instellingen van wereldniveau en eersteklas evenementen trekken jaar na jaar meer bezoekers uit de hele wereld naar Duitsland. Om ervoor te zorgen dat iedereen kan kennismaken met de vele facetten van Duitsland als vakantieland, zijn er de afgelopen jaren tal van projecten gestart die zijn gericht op een barrièrevrij toerisme en deze worden voortdurend verder verbeterd.
Barrierefrei Binz
Barrièrevrijheid is een ruim begrip dat betrekking heeft op totaal verschillende groepen toeristen: mensen die tijdelijk beperkt zijn in hun activiteiten en mobiliteit, gezinnen met kinderwagens en zwangere vrouwen profiteren hiervan net zo goed als mensen met een cognitieve en/of blijvende lichamelijke beperking die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten of slecht of helemaal niet kunnen zien of horen. Met de verandering in de bevolkingssamenstelling neemt bovendien het aantal senioren toe en dus ook het aantal mensen dat graag gebruik maakt van barrièrevrije aanbiedingen. Op de volgende pagina's vindt u aantrekkelijke reisbestemmingen in Duitsland die zijn geselecteerd op basis van hun toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Laat u inspireren tot een barrièrevrije vakantie in de Duitse steden en regio's.

Meer informatie over toegankelijke reisbestemmingen in Duitsland is te vinden op www.germany.travel/barrierefrei.