Mecklenburg-Vorpommern meer dan 2.000 kastelen

Mellenthin Wasserschloss22-5-19. Tips voor een schitterende kasteelvakantie vol rijke historie in Duitsland! Mecklenburg-Vorpommern heeft met meer dan 2.000 kastelen en herenhuizen een hoge kasteeldichtheid.

 



Sprookjesachtig Schloss Schwerin
Torentjes en gouden daken typeren dit imposante kasteel dat op een eiland in de Schweriner See ligt. Ooit een koninklijk onderkomen, nu zijn het parlement (Landestag) van Mecklenburg-Vorpommern en het kasteelmuseum er gevestigd.  Wandel door de kasteeltuinen en het park met afwisselend Romeinse terrastuinen en landschapstuinen in Engelse stijl, neem een Kaffee mit Kuchenin de Orangerie en je begrijpt waarom het UNESCO-werelderfgoed zou moeten worden.
Schwerin Schloss vijver
Vier Midzomerfestival in kastelen en herenhuizen
Met het culturele festival MittsommerRemise openen 80 landgoederen, kastelen en herenhuizen in Mecklenburg-Vorpommern hun deuren, torens en poorten. Het moment om de historie en schoonheid van deze unieke plekken en gebouwen te leren kennen. Aan de hand van rondleidingen, koetsritten, concerten en een culinair programma met kampvuren in middeleeuwse parken en tuinen. Op 22 juni in Mecklenburg en op 23 juni 2019 in Vorpommern.
Bothmer Schloss
Ga trouwen in een historisch herenhuis of kasteel
In Mecklenburg-Vorpommern kies je uit ruim 30 prachtige kastelen en grote herenhuizen met dito landgoed om in het huwelijksbootje te stappen. Schloss Karow, een paar kilometer van Plau am See, is er zo een. In de ruimtes, met een mix van classicistische- en neobarokke stijl, vier je een bruiloft van A tot Z inclusief huwelijksfeest. Of ga voor de romantiek van Hotel Gutshaus Ludorf (uit 1698) in hartje natuur, vlakbij het Müritz-meer, met Gutskirche op het terrein en 23 hotelkamers.  

Tweedaags fietsrondje van 135 km langs kastelen
Op de pedalen langs kasteelpracht in Mecklenburg-Vorpommern kan ook. Met de tweedaagse rondrit van 135 km langs de kastelen in Teschow, Ulrichshusen en Schorssow, Burg Schlitz, Wasserburg in Liepen en Remplin. Heuvels, valleien en meren wisselen elkaar af, met tussendoor herenboerderijen en tuinen van de beroemde landschapsarchitect Peter Joseph Lenné zoals bij de kastelen in Basedow en Remplin. Overnachten doe je in elegante hotels langs de route.
Mellenthin Wasserschloss
Wandelen door de kasteeltuin bij Schlosspark Ludwigslust
Met een omvang van 120 hectare is Ludwigslust het meest uitgestrekte landschapspark van Mecklenburg-Vorpommern. Ieder seizoen de plek voor mooie wandelingen langs zeldzame plantensoorten en bezienswaardigheden. Van de katholieke kerk ‘St. Helena’, mausolea, het graf van majoor Poesjkin tot monumenten voor jagers en paarden. Ook hier heeft landschapsarchitect Peter Joseph Lenné zijn handtekening ondergezet.
Ludwigslust Schloss
Koersen van kasteel naar kasteel
'Reisen von Schloss zu Schloss‘ is een organisatie in Mecklenburg-Vorpommern gespecialiseerd in kasteelreizen en kasteeluitjes. Langs kasteelhotels met overnachtingen in kastelen en statige herenhuizen in Mecklenburg-Vorpommern, naast rondreizen per auto en fiets of wandeltochten van kasteel naar kasteel. In 2010 bekroond met het kwaliteitslabel "Q" van "Service Quality Germany". 
Meer informatie over een vakantie in Mecklenburg-Vorpommern op www.off-to-mv.com/nl