Noord-Hessen land van Grimm, cultuur en tradities

Hann.Münden GrimmHeimat Dielengrabenfest18-5-19. Lente in sprookjesachtig Noord-Hessen. Je krijgt meteen zin om de natuur in te trekken of de stad in te gaan. In beide gevallen is het land van Grimm, de ideale bestemming.

 

Het betoverende middelgebergtelandschap laat de komende weken een prachtig kleurenspel zien, dat u vooral wandelend of op de fiets intens kunt beleven. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken tijdens traditionele feesten in sfeervolle vakwerkstadjes. Of kom naar de barokke modelstad Bad Karlshafen en wees er zelf bij aanwezig als de haven weer nieuw leven wordt ingeblazen.
Kassel Grimmheimat Nordhessen

TRADITIONELE FEESTEN IN HET GEO-NATUURPARK VROUW HOLLE-LAND
Tijdens het jaarlijkse kersenfeest, de kesperkirmes, vindt in het 2e weekend van juli in Witzenhausen niet alleen het Duitse kampioenschap kersenpitspugen plaats, dit jaar worden er ter gelegenheid van de Duitse Koninginnedag ook koninginnen en symboolfiguren verwacht.

Het oudste volksfeest van het geo-natuurpark is het Wanfrieder vogelschieten, dat in 2019 al voor de 451e keer plaatsvindt. Veel stadsfeesten hebben een bijzondere traditie, zoals het gezamenlijk volksdansen en het dansen van de polonaise, of het bereiden van een Spaanse vleesstoofpot bij het oogstfeest in de prachtig versierde stad Bad Sooden-Allendorf. De sprookjesweek na Pasen in Bad Sooden-Allendorf staat geheel in het teken van Vrouw Holle en haar collega's uit de sprookjes van Grimm.

Bijzonder highlight m.b.t. de Duits-Duitse geschiedenis: in 2019 viert de voormalige grensplaats Herleshausen in het eerste weekend van juni zijn 1000-jarige bestaan met een groot feest. www.naturparkfrauholle.land/veranstaltungen-suchen

WINKELEN OP SACRAMENTSDAG EN FEEST OP DE DIELENGRABEN OP 20 JUNI IN HANN. MÜNDEN
Op 20 juni 2019 openen de winkels en restaurants in Hann. Münden weer hun deuren voor het populaire 'winkelen op Sacramentsdag'. Er zijn allerlei leuke verrassingen en activiteiten voor jong en oud, en ook zijn de vele speciaalzaken in de schilderachtige vakwerk- en drierivierenstad geopend, zodat bezoekers er naar hartenlust kunnen rondstruinen en shoppen. Gele parasols geven aan waar men de speciale aanbiedingen kan vinden.
Hann.Münden GrimmHeimat Dielengrabenfest

EEN HAVEN KOMT WEER TOT LEVEN
Op 11 mei begint het hart van de stad Bad Karlshafen weer 'officieel' te kloppen: na een bouwperiode van achttien maanden wordt de haven in het hart van de barokke modelstad Bad Karlshafen dan feestelijk heropend. Zo wordt het oorspronkelijke idee van de stichter van de stad, landgraaf Karel, weer werkelijkheid: Bad Karlshafen als centrale havenstad aan de Weser.

KASSELER ALTSTADTFEST
Na de succesvolle première vorig jaar vindt van 21 - 23 juni voor de tweede maal het 'Kasseler Altstadtfest' plaats. Op de pleinen en in de straten in de voormalige oude binnenstad draait dan alles weer om onderwerpen die kenmerkend zijn voor Kassel en de regio. Een tijdreis in de geschiedenis, een bruisende jaarmarkt, regionale bands en artiesten of presentaties van de partnersteden van Kassel: een zeer afwisselend programma biedt bezoekers drie dagen lang de gelegenheid om Kassel op een geheel nieuwe wijze te ontdekken.

Meer informatie vind je op: www.grimmheimat.de