Kassel maakt van kerstmarkt sprookjesfeest

Kassel kerstmarkt12-11-18. Sprookjesfiguren van de gebroeders Grimm krijgen de hoofdrollen op de kerstmarkt in Kassel. Maar er komt ook een 70 meter lange glijbaan.

 

 

Wanneer de adventstijd nadert, betreden de populaire sprookjesfiguren van de gebroeders Grimm het kerstpodium. In Kassel, op de grootste kerstmarkt van Noord-Hessen, staat dit jaar Assepoester centraal bij allerlei activiteiten van 26 november tot 30 december.
Kassel kerstmarkt
Naast allerlei Noord-Hessische specialiteiten, zoals spekkoek en ‘weckewerk’, en tal van stands waar mensen van heinde en ver hun kunstnijverheidsproducten te koop aanbieden, is er vooral voor de kinderen van alles te beleven: in de sprookjeswagen worden sprookjes verteld en kunnen cadeautjes worden geknutseld, er zijn draaimolens, en nog veel meer. Op een heel bijzondere manier beleeft u de Kasseler kerstmarkt tijdens een culinaire rondleiding of een rondleiding met een gekostumeerde gids. Naast de kerstmarkt zijn er ook andere highlights, zoals muziek in de Kasseler kerken en het ‘Festival der Artisten’

Op de Treppenstraße wordt voor het eerst de nieuwe sprookjes-ijsglijbaan opgebouwd: hier kunnen zowel kleine als grote bezoekers aan de kerstmarkt genieten van te gekke glijpret over een lengte van bijna 70 m.