Canada Fly & Rail voor een onvergetelijke ontdekkingsreis

6-4-23. Als je in Canada bent aangekomen via een directe vlucht naar Toronto of Montreal met Air Transat is er niets mooier dan relaxed met de trein verder op avontuur.
Canada-Air-Transit-trein-neus.jpg

De keuze is natuurlijk eindeloos, maar deze suggestie staat toch hoog op ons lijstje. Een "fly & rail" langs verschillende hoogtepunten van het land. Duurzaam én gemakkelijk doormiddel van het uitgestrekte spoor netwerk in Canada! Wat is er nou onvergetelijker dan een ontdekkingstocht met de trein, om zo het echte Canada te leren kennen?

Reizen met de trein in door Canada is razend populair. Dit heeft dan ook alles te maken met de totale beleving. Je kunt continu genieten van prachtige uitzichten, de treinen zijn comfortabel en de reis is een stuk duurzamer dan reizen met de auto of het vliegtuig. Het trein netwerk in Canada is erg uitgebreid en daarom zijn er vanuit de steden waar Air Transat direct op vliegt (Toronto en Montreal) meerdere goede mogelijkheden voor een onvergetelijke reis, dus lees snel verder! 

Treinreizen zijn een van de beste manieren om Canada te verkennen en VIA Rail is een van de bekendste aanbieders van treindiensten in het land. Met verschillende routes die door het hele land lopen, biedt VIA Rail een unieke manier om de prachtige landschappen van Canada te bewonderen en te ervaren. Twee van de meest populaire treinreizen van VIA Rail zijn The Canadian en The Ocean.

Vanuit Toronto
Vanuit Toronto kun je gemakkelijk instappen bij de lijn genaamd The Canadian. Deze trein gaat van Toronto naar Vancouver of andersom. Deze treinreis is erg bekend en niet voor niets. Je scheurt dwars door de meest spectaculaire landschappen van Canada, waaronder de uitgestrekte vlaktes van Manitoba en Saskatchewan, de majestueuze Rocky Mountains en de glooiende heuvels van British Columbia. De reis duurt vier dagen en legt 4.466 kilometer af. Om deze reden is de trein volledig uitgerust met slaap cabines, lounge cabines, restaurant voor lunch en diner en alle andere voorzieningen die je nodig hebt gedurende je tijd aan boord. Tijdens de reis krijgen reizigers de kans om enkele van de mooiste delen van Canada te verkennen. Maar het hoogtepunt van de reis is zonder twijfel de mogelijkheid om te stoppen bij Jasper National Park. 

De meest populaire stop van deze treinreis is ongetwijfeld Jasper National Park, dat is gelegen in de Rocky Mountains van Alberta. Jasper National Park is een van de meest populaire bestemmingen van Canada en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het park is de thuisbasis van een aantal van de mooiste bergen van Canada, waaronder Mount Edith Cavell en Mount Robson. Het park heeft ook een uitgebreid netwerk van wandelpaden die bezoekers de kans geven om het adembenemende landschap van dichtbij te bekijken.
Canada-Air-Transit-trein-zij.jpg

Vanuit Montreal
Een andere iconische treinreis is The Ocean van VIA RAIL, die loopt van Montreal naar Halifax. Deze 1.346 kilometer lange reis brengt reizigers door enkele van de meest adembenemende landschappen van Oost-Canada en biedt een onvergetelijke ervaring. 

The Ocean vertrekt dagelijks vanaf het Centraal Station van Montreal en komt aan op het treinstation van Halifax de volgende ochtend. Tijdens de reis worden reizigers getrakteerd op een verscheidenheid aan landschappen, van de beboste heuvels en valleien van Quebec tot de ruige kustlijn van de Atlantische Oceaan in de Maritimes. Zo rijdt de trein door de prachtige provincies Quebec, New Brunswick en Nova Scotia en biedt passagiers de kans om het beste van deze regio's te ervaren. 

Tijdens de reis kun je genieten van comfortabele zitplaatsen en ruime cabines met grote ramen die uitkijken op het prachtige landschap. De trein heeft ook een barrijtuig waar je kunt ontspannen en genieten van een drankje terwijl je de prachtige omgeving aan je voorbij ziet trekken. 

Een van de hoogtepunten van de reis is het uitzicht op de Saint Lawrence-rivier terwijl de trein langs de zuidkust van de Golf van St. Lawrence loopt. De Saint Lawrence-rivier staat bekend om zijn prachtige vergezichten en charmante stadjes. Je ziet ook de hoge kliffen van de Gaspé-schiereiland en de prachtige baai van Chaleur.
Canada-Air-Transit-station_MOntreal.jpg

Over Air Transat
Air Transat werd opgericht 35 jaar geleden in Montreal (Québec, Canada) en groeide uit tot een toonaangevend internationale luchtvaartmaatschappij. Tijdens de Skytrax World Airline Awards werd het door passagiers verkozen tot North America’s Best Leisure Airline in 2022. Air Transat vliegt vanuit Europa naar Canada en de VS alsook verschillende internationale bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij zet in op gastvrijheid, goede prijs-kwaliteitverhouding, veiligheid en duurzaamheid met de integratie van de gloednieuwe Airbus A321LR. Air Transat biedt 2 reisklassen aan boord : Economy Class en Club Class. 
Canada-Air-Transit-vliegtuig.jpg

Vliegschema voor zomerseizoen 2023 vanuit Brussel, Amsterdam en Parijs:

Brussel - Montreal : 3 vluchten/week (1.3.5) seizoensgebonden route
Amsterdam - Montreal : 3 vluchten/week (3.5.7) seizoensgebonden route
Parijs - Montreal : 14 vluchten/week (dagelijks) jaarlijkse route
Amsterdam - Toronto : 4 vluchten/week (1.2.4.6) seizoensgebonden route
Parijs - Toronto : 7 vluchten/week (dagelijks) seizoensgebonden route
Parijs - Quebec : 3 vluchten/week (2.4.6) jaarlijkse route

Train+Air service vanuit de stations Brussel-Zuid (ZYR) en Lille-Europe (XDB) via Parijs CDG.
Vancouver en Calgary zijn ook bereikbaar na een korte tussenstop of stop-over in Montreal of
Toronto.

Volg ons op: Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest TikTok LinkedIn