Oost-Canada laat je genieten in 5 schitterende natuurparken

18-2-23. Metershoge watervallen, mysterieuze meren, oneindige bossen, ruige kliffen en zelfs gletsjers en fjorden … in de Oost-Canadese natuurparken vind je ze allemaal.
Canada-Jacques_Cartier-National-Park-rendier.jpg

Breng je graag een bezoek aan ze allemaal tijdens een onvergetelijke roadtrip? Zet deze vijf fenomenale natuurparken dan zeker op je reisplanning.

De Oost-Canadese natuurparken zien er helemaal anders uit dan die in het westen van het land. Ze zijn een pak heuvelachtiger en minder dramatisch. Bovendien ziet elk natuurpark er anders uit. Je reist er best naartoe tijdens de lente, zomer of herfst. Dankzij Air Transat stijg je zelfs vanuit Amsterdam Schiphol Airport op richting Montreal. Wie Toronto als uitvalsbasis kiest, kan ook rechtstreeks vanuit Amsterdam Schiphol airport of Parijs-CDG vliegen.

Mingan Archipelago National Park Reserve
Québec mag dan wel de grootste provincie van Canada zijn (ongeveer veertig keer de oppervlakte van Nederland), een groot deel ervan is onbewoond. In dat afgelegen gebied ligt het meest unieke natuurpark van Oost-Canada: Mingan Archipelago National Park Reserve. Het omvat zo’n 1.000 kleine eilanden. Langs hun kustlijnen bewonder je talloze gigantische monolieten. Het natuurreservaat trekt ook een hoop zeevogels aan. De schattigste is ongetwijfeld de kleurrijke papegaaiduiker. Hou zeker ook het water in de gaten. Want daar zwemmen heel wat grijze zeehonden en dwergvinvissen. Soms duiken er zelfs orka’s, bultruggen en blauwe vinvissen op. 
Canada-Mingan-Archipelago-Natioanl-Park-Reserve.jpg
Fundy National Park
Ten oosten van Québec City kajak je op het water van Fundy Bay. Deze baai nestelt zich tussen de provincies New Brunswick en Nova Scotia. Het staat vooral bekend om z’n enorme getijverschil. Tussen eb en vloed kan de stand van het waterpeil tot wel 16 meter verschillen. Nergens anders ter wereld is dat zo extreem. Landinwaarts leiden prachtige wandelpaden je de indrukwekkende bossen in. Daar struin je van de ene betoverende waterval naar de andere. 
Canada-Fundy_National_park.jpg
Algonquin Provincial Park
Tussen Toronto en Ottawa trek je door het oudste en beroemdste natuurpark van de provincie Ontario. Algonquin is makkelijk bereikbaar: langs de populaire Highway 60 rij je er zo binnen. Kom je vroeg in de ochtend aan? Dan is de kans groot dat je een eland langs de kant van de weg ziet staan. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang laten de elanden zich zien. Trek je overdag door het park? Dan helpt een professionele gids je hen opsporen. Ook wijst de gids je misschien ook een zwarte beer, otter, wasbeer of bever aan. Algonquin ziet er het mooist uit tijdens de herfst, dankzij de dieprode, felgele en zacht oranje bladeren. Die bewonder je te voet, vanuit een kajak of kano, of terwijl je de rotsen van het natuurpark beklimt. 
Canada-Algonquin_Provincial_Park.jpg
Bruce Peninsula National Park
Wie vanuit Toronto richting Lake Huron cruiset, komt terecht op het opmerkelijke schiereiland Bruce Peninsula. Aan het uiteinde ervan verken je het gelijknamige natuurpark, dat omgeven wordt door water. Bruce Peninsula National Park heeft dan ook een impressionante kustlijn waar je langs immense kliffen wandelt. Dieper in het natuurreservaat bots je op verschillende meren. Combineer je uitstap zeker met een bezoek aan het vissersstadje Tobermory en het Phantom Five National Marine Park. Vanaf de oevers van de meren spot je enkele oude, geheimzinnige scheepswrakken die net onder het heldere wateroppervlak liggen. 
Canada-Bruce-Peninsula_National_Park.jpg
Jacques-Cartier National Park
Op het enorme Jacques-Cartier National Park raak je simpelweg niet uitgekeken. Het dicht beboste park is zo’n 670 vierkante kilometer groot en ziet eruit als een immense vallei. Het natuurreservaat wordt namelijk doorkruist door een prachtige rivier. Daardoor verken je het gebied makkelijk op het water. Al trek je het park ook rond via de talrijke wandel- en mountainbikepaden of ski je er ’s winters doorheen. Jacques-Cartier National Park bevindt zich op een half uur van Québec City en is daardoor erg toegankelijk. Zin in een meerdaags bezoek? Dankzij de comfortabele cabins overnacht je middenin het bos en word je omringd door heel wat wildlife. Hier leven namelijk elanden, bevers, vossen, herten en zelfs stekelvarkens.
Canada-Jacques_Cartier-National-Park-kano.jpg

Praktisch: zo kom je er 
Zin gekregen om zelf op ontdekking te gaan? Met Air Transat, de sympathiekste Canadese luchtvaartmaatschappij, ben je er na 8 uur vliegen. Air Transat biedt 3 rechtstreekse vluchten per week vanuit Schiphol Airport naar Montréal met doorverbindingen naar Québec, Toronto, Calgary en Vancouver. Vanuit Amsterdam Schiphol kan je ook de hele de zomer rechtstreeks vliegen op Toronto of Montreal.Informatie en boekingen op airtransat.nl of in je reisagentschap.
Canada-AirTransat-23-vliegtuig.jpg

Over Air Transat
Air Transat zag het levenslicht 35 jaar geleden in Montreal en groeide uit tot een toonaangevend vakantiemerk. Tijdens de Skytrax World Airline Awards werd het door de passagiers verkozen tot ’s werelds beste vakantieluchtvaartmaatschappij. Air Transat vliegt vanuit Canada naar verschillende internationale bestemmingen. De maatschappij zet in op gastvrijheid, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Zo is de vloot de meest ecologische binnen haar categorie. Daarmee draagt Air Transat zorg voor de natuur en het milieu, want alleen zo blijven de prachtige bestemmingen waar het naartoe vliegt bestaan. Air Transat is een dochteronderneming van Transat A.T. inc., een wereldberoemde vakantieleverancier die in 2018 een Travelife-certificaat ontving dankzij zijn inzet voor duurzame ontwikkeling.Volg ons op: Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest TikTok LinkedIn