Brugge straalt in romantische wintersfeer tijdens Wintergloed

2-11-22. Van 25 november 2022 tot 8 januari 2023 vindt Wintergloed Brugge voor de vierde keer plaats.
Brugge-winter-22-lichtbomen.jpg

Het wordt opnieuw een winters festijn vol zinnenprikkelende ervaringen: een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een uniek schaatsdecor op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een heerlijk slenterparcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Wintergloed omarmt je en verwarmt je. Redenen genoeg dus om een nachtje te blijven en winters Brugge op zijn mooist te beleven.
Brugge-winter-22-hofje.jpg
Lichtbelevingswandeling
De Lichtbelevingswandeling laat Brugge opnieuw schitteren, dit keer draait alles rond Awakening of Ontwaken. Het parcours voert je langs 8 lichtinstallaties die de stad laten ontwaken als het duister wordt, langs een compact, maar veelzijdig parcours met groen, water, parken en pleinen. Verbonden met iconische plekken – nieuw en oud - wekt het licht de nachtelijke stad op magische wijze tot leven.
Brugge-winter-22-wintergloed.jpg

Locaties lichtparcours:
BMCC - Oud Waterhuis (Vesten) - Sint-Godelieveabdij – Kapucijnenplein - Koning Albert I-park - fontein Koning Albert I-park - Begijnenvest – Minnewater (Schaatspiste)
Brugge-winter-22-brug-sneeuw.jpg
Kunstschaatspiste
Het romantische Minnewater, gelegen langs de lichtbelevingswandeling, kun je tijdens Wintergloed niet zo maar voorbij lopen. Op het meer drijft een duurzame kunstschaatspiste, sfeervol versierd met ontelbare twinkelende lichtjes. Jong en oud kunnen zich er naar hartenlust uitleven op het synthetische ijs.
Brugge-winter-22-schaatsbaan.jpg
Winterbar Vorst
Winterbar Vorst beslaat bijna 300 m², bevindt zich net naast het Minnewater én pakt uit met zicht op de kunstschaatspiste. Voeg daarbij lokale drankjes en deugddoende hapjes die je succesvol opwarmen en je krijgt een plek waar je uren blijft hangen. Duizenden lichtjes maken je avond onvergetelijk.

Kerstmarkten
De twee Kerstmarkten in het centrum zijn opnieuw van de partij en steken sinds vorig jaar in een volledig nieuw kleedje. De verkoopstalletjes, afgewerkt met warme details, verwelkomen je met hun sfeervolle verlichting in de typische Wintergloedstijl.
Brugge-winter-22-kerstmarkt.jpg

Wist je dat elke markt ook een ander karakter heeft? Op de Markt vind je alles wat je van een traditionele kerstmarkt kan verwachten en op het Simon Stevinplein ligt het accent op korte keten en ambachtelijke producten.

De vierde editie van Wintergloed vindt plaats van 25 november 2022 tot 8 januari 2023.
Meer informatie op www.visitbruges.be/winter