Stoneman Arduenna echte uitdaging voor mountainbikers

1-5-22. Samen met de lente is in de Belgische Oostkantons ook het mountainbikeseizoen van start gegaan.
Oost-België-Stoneman-Arduenna-22-bos.jpg

De eerste fietsers trekken er op uit in de regio en verkennen het landschap op paden en trails. Ook dit jaar is de Stoneman Arduenna weer een pittige uitdaging. De route strekt zich uit tussen het Signaal van Botrange en het drielandenpunt in Ouren en is voor elke mountainbikeliefhebber een onvergetelijke ervaring.

Met perfect mountainbikeweer ging het derde seizoen van de Stoneman tijdens het Paasweekend van start. De eerste Stoneman-renners betraden het parcours op de openingsdag van het seizoen en waren opgetogen over de goede omstandigheden. De eerste "finisher" van het seizoen 2022 werd al op 15 april verwelkomd op de rode loper in Malmedy. Hij had de Stoneman afgelegd in de gouden categorie, d.w.z. in één dag. In de eerste week hebben in totaal meer dan 50 mountainbikers de Stoneman met succes afgerond. Met tot nu toe meer dan 500 inschrijvingen voor het seizoen, is de start van de Stoneman 2022 veelbelovend. Ondanks de slechte weersomstandigheden namen vorig jaar ongeveer 2000 geregistreerde renners deel aan de MTB Challenge.
Oost-België-Stoneman-Arduenna-22-route-info.jpg

Kleine veranderingen op de route
De route gaat over een afstand van 176 km en voert over 3.900 hoogtemeters dwars door de Oostkantons. Ten opzichte van vorig jaar zijn er drie kleine wijzigingen in de route. In Malmedy en Sankt-Vith is de route in de beide stadscentra enigszins gewijzigd en in Bütgenbach is er een omleiding naar Morsheck. De bewegwijzering en het GPS-tracks zijn hieraan aangepast.

Bagagetransport
Net als in het seizoen 2021 wordt er opnieuw bagagetransport aangeboden. Dit vervoer vindt plaats tussen de 16 officiële partners van de Stoneman Arduenna en kan voor 25€ per persoon en per reisdag geboekt worden De dienst is gekoppeld aan overnachtingen in de respectievelijke start- en aankomstaccommodatie van de transporten. Bovendien moet het transport minstens 5 dagen voor de start geboekt worden op www.ostbelgien.eu/nl/fiets/stoneman-arduenna.

Stoneman-feest op 11 juni
Omdat er door de pandemie in de vorige jaren geen officiële opening van de Stoneman-route gepland kon worden, zal er dit jaar een openingsfestival georganiseerd worden voor de Stoneman Arduenna. Op 11 juni is iedereen uitgenodigd in Bütgenbach om kennis te maken met mountainbiken en de opening van de Stoneman Arduenna samen met het Toeristisch Agentschap Oost-België, vertegenwoordigers van Stoneman International en Stoneman-oprichter Roland Stauder te vieren. Daarnaast zijn er ook standjes met fietsmagazines en regionale fietswinkels van de partij. Save the date!
Oost-België-Stoneman-Arduenna-22-Dennis_Stratmann.jpg

Stoneman – een internationaal project
Het Stoneman-concept werd in Zuid-Tirol opgericht door voormalig MTB-prof Roland Stauder. Zijn doel was om andere mountainbikers de kans te geven zijn thuisroute te ontdekken. De nadruk ligt niet op de rijtijd, maar op het bewust waarnemen en genieten van de natuur. Een Stoneman is een unieke natuurervaring waarbij zowel de schoonheid als de ruwe kant van de natuur de hoofdrol spelen. Pittige MTB-passages en indrukwekkende panorama's vormen de Stoneman.

Na de oorspronkelijke Stoneman in Zuid-Tirol (Dolomiti), breidde de Stoneman zich uit naar andere landen en werden MTB-marathonroutes gecreëerd in Oostenrijk (Taurista), Zwitserland (Glaciara), Duitsland (Miriquidi) en België (Arduenna). Na elke geslaagde Stoneman-rit kunt u uw succes bekronen met een Stoneman-trofee, die afhankelijk van de bestemming voorzien is van een regionale steen.

Verdere informatie:
www.ostbelgien.eu/nl/fiets/stoneman-arduenna 

Logement-partners van de Stoneman Arduenna:
www.stoneman-arduenna.com/nl/overnachting-mountainbike-hotel/