DIVA juwelentour in Antwerpen - Valentijnstip vol diamanten

10-2-22. DIVA lanceert in samenwerking met Visit Antwerp, de Gouden Straatjes en het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant een gratis diamant- en juwelentour in het historisch hart van Antwerpen. https://bit.ly/34MTpnQ
Diva-vitrines.jpg

Het is dé ideale uitstap voor geliefden die in het Valentijns weekend graag de stad in trekken. Bezoekers aan DIVA krijgen op 13 en 14 februari bovendien een zoete traktatie en kunnen deelnemen aan de DIVA Deluxe-rondleiding op zondag 13 februari.

Nieuwe diamant- en juwelentour
De wijk waarin DIVA ligt, was en is al meer dan 500 jaar een plek waar edelsmeden en juweliers woonden, werkten en hun producten verkopen. In deze straten bouwde Antwerpen zijn reputatie op als wereldcentrum voor diamant en edelsmeedkunst. Al deze verhalen zijn nu gebundeld in een gratis audiowandeling.
Diva-juwelentoer-22-collier.jpg 

Acteur Herbert Flack en radiopresentatrice Layla El-Dekmak nemen de luisteraar op een zoektocht naar de roots van Antwerpen als wereldstad van de diamant. Ze vertellen de verborgen verhalen van de 16e tot de 21ste eeuw én stappen binnen bij de beste hedendaagse juweliers. Niet alleen wandelen luisteraars langs de eeuwenoude diamantgeschiedenis van de stad, bij de Antwerp´s Most Brilliant-juweliers kunnen ze hun geliefde trakteren op dat ene bijzondere juweel. Antwerp’s Most Brillant is het kwaliteitslabel van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre.

De stoppunten van de wandeling zijn te beluisteren via de website divaantwerp.be. Een gratis kaart met de wandeling is af te halen bij DIVA of Het Steen.

Nog meer Valentijn in DIVA
Ook in DIVA zelf genieten bezoekers van extra activiteiten voor Valentijn. Op zondag 13 en maandag 14 februari trakteert DIVA bezoekers op een chocoladepraline in de vorm van een diamant. Op zondag 13 februari om 14 uur kunnen bezoekers deelnemen aan de maandelijkse DIVA Deluxe instaprondleiding. Een gids neemt de bezoekers een uur lang mee langs de schitterende objecten en verhalen in het museum. Een combinatie van de gratis diamant- en juwelentour en een bezoek aan DIVA is dan ook dé ideale uitstap voor Valentijn.

Praktische info:
Beluister de diamant- en juwelentour: 
https://divaantwerp.be/nl/visit/agenda/diamant-en-juwelentour
DIVA Deluxe rondleiding: zondag 13 februari, 14 uur,
DIVA, Suikerrui 17 – 19, 2000 Antwerpen, Inkomticket museum +2 euro

Meer info: https://divaantwerp.be/nl/visit/agenda/diva-deluxe-op-zondag/search/general:diva-deluxe-rondleiding
Gratis praline op zondag 13 en maandag 14 februari bij bezoek aan DIVA*
* zolang de voorraad strekt
Diva-zaal.jpg  

Museum DIVA tijdelijk naar de Grote Markt van Antwerpen

Vanaf 21 maart 2022 sluit DIVA haar tentoonstellingszalen wegens geplande renovatiewerken. In afwachting van de heropening op 8 december 2022 opent DIVA een expo, info-punt en museumshop op een prachtige locatie om de hoek: het voormalige infokantoor van Visit Antwerp. De bibliotheek, atelier en eventzalen blijven geopend tijdens de werken aan de Gildekamersstraat.
Diva-Museum.jpg

Het museum plant een aantal ingrijpende renovatiewerken in 2022. Zo worden de daken gerenoveerd conform de Vlaamse regelgeving en restaureert het museum haar gevel en de glas-in-loodramen. Om deze werken uit te kunnen voeren sluiten de tentoonstellingszalen voor een periode van acht maanden. DIVA maakt van deze periode gebruik om haar vaste opstelling aan te passen en heropent op 8 december 2022. Conform afspraken met Vlaanderen gebeurt deze aanpassing om de vijf jaar.

Schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud: “Met het voormalige infokantoor van Visit Antwerpen heeft DIVA een knappe pop-up op de Grote Markt beet. De unieke locatie biedt ruimte voor een expo, een infopunt en een museumshop en stelt DIVA in staat om de verbouwingswerken aan de Gildekamersstraat te overbruggen. Het museum ondergaat een verregaande renovatie maar kan de publiekswerking mede dankzij de pop-up verder zetten. Zo winnen de diamantliefhebbers, zowel de toeristen als de Antwerpenaren, twee keer!”
Diva-Grote-Markt-22-Balie-Visit-Antwerp.jpg
DIVA richt op het gelijkvloers een info-punt, museumshop en expo in. In deze pop-up expositie worden de drie pijlers van DIVA gepresenteerd in een verhaal dat zelden belicht wordt. ‘DIVA: Work in Progress’ vertelt de verhalen áchter de diamanten, juwelen en zilveren objecten die het museum in haar vaste opstelling toont. In drie zalen ontdekt de bezoeker welk werk er in de objecten én de mensen gaat zitten voordat een steen, een stuk of een maker “museumwaardig” is. De expo opent medio april, de museumshop met bezoekersonthaal opent op 21 maart.

De eventzalen, bibliotheek, atelier en educatieve ruimte blijven in gebruik aan de Suikerrui. Een uitgebreid publieksprogramma met workshops, DIVA talks, artists-in-residence, open atelierdagen en een educatieprogramma worden aangeboden op de huidige site. Ook de aangrenzende binnentuin, het Leonie Glassplein, blijft toegankelijk tijdens de werken.