Wallonië en de Ardennen - Daar is zóveel te beleven

Film 30Ardennen Mabôge rivier17-6-20. Nu de grens met Nederland weer open is, lanceert Wallonië België Toerisme een brede promotiecampagne met nieuw merk en een nieuwe visuele identiteit.

 

 

Doel van de campagne is de Nederlandse toerist uit te nodigen voor een vakantie in Wallonië en de Ardennen. Op steenworp afstand van Nederland, bieden de Ardennen alle ruimte om in de natuur rust te vinden en er actief op uit te trekken. 
Ardennen hoedjes

Ruimte voor verademing! Wallonië en de Ardennen, zoveel te beleven!
De promotiecampagne met positieve insteek en als rode draad ‘Ruimte voor verademing’ herinnert de Nederlandse vakantieganger eraan wat een heerlijke vakantiebestemming de Ardennen zijn. Vergezeld van de baseline ‘Wallonië en de Ardennen - Zóveel te beleven’, wordt het publiek aangespoord om Wallonië aan de hand van vier pijlers te (her)ontdekken: ‘Ontsnappen aan de drukte… en je vleugels uitslaan’ (natuur), ‘Alles loslaten om… helemaal te ontspannen’ (gastronomie), ‘Op verkenning gaan en… jezelf ontdekken’ (attracties en bezienswaardigheden) en ‘Je hoofd leegmaken en… nieuwe ervaringen opdoen’ (cultuur en erfgoed). 

Deze multimediale promotiecampagne, bedacht en uitgewerkt met behulp van het agentschap Hungry Minds, werd eerst in België ingezet en zal geleidelijk in het buitenland worden uitgerold. Zoals de minister van Toerisme, mevrouw Valérie De Bue stelt: "Deze promotiecampagne van het Waalse toerisme is veel meer dan een herlanceringscampagne. Het betekent een nieuw tijdperk voor het Waalse toerisme. Een toerisme waarvan ik verlang dat het duurzamer wordt, nog aantrekkelijker, en de motor van een heel eco-systeem”.
Ardennen Mabôge rivier 

VISITWallonia.be
Een nieuwe website visitwallonia.be zal gaandeweg het huidige walloniebelgietoerisme.be vervangen. De website richt zich tot het grote publiek en verzamelt alle nuttige informatie om Wallonië te ontdekken en er een verblijf te organiseren. Op de website vindt u wandel- en fietsroutes maar ook informatie over musea, bezienswaardigheden en accommodatie in Wallonië, de Ardennen en de Waalse steden, zoals Luik, Namen, Charleroi, Mons en Tournai. Op termijn zullen ook reserveringen via deze website mogelijk zijn.