Domein Grotten van Han herbergt Europese Big Five

Han Grotten beren1-4-20. Rond de Grotten van Han is een is een geweldig wildpark gecreëerd. In dat domein kun je de Europese Big Five (wolf, bruine beer, lynx, Europese bizon en veelvraat) tegen komen.

 

 

Het Wildpark beslaat 250 hectare waar je te voet of met een safari-car de vele diersoorten die leven of geleefd hebben in deze regio kunt ontdekken. Dit Wildpark is de enige plek in België waar je de Europese Big Five kan spotten: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. 
Han Grotten panorama

De Grotten van Han zijn volledig uitgehouwen door de rivier de Lesse en er is geen mens aan te pas is gekomen?  Authentiek in zijn soort, vol stalactieten en stalagmieten in vormen die je niet voor mogelijk houdt. De Grotten hebben sinds meer dan 250 jaar al bijna 30 miljoen bezoekers ontvangen.  Deze toeristische bestemming is haar drie sterren in de Groene Michelins Gids meer dan waard.
Han Grotten grot

Je er kunt verblijven in Tree Tents. Gezellige tenten in de hoogte gespannen tussen de bomen, met uitzicht op de prachtige droge vallei van de Lesse. Geniet van de dieren die in de open vlakte ronddartelen: edelherten, moeflons, oerossen, Przewalskipaarden, damherten... Een nacht die je niet snel zal vergeten. 
Han Grotten Yannick de Pauw

In het hart van de Grot, in de grote Wapenzaal, kun je het klank- en lichtspektakel 'Origin' beleven? Met behulp van geavanceerde video-mapping en lasertechnologieën word je meegenomen in een opeenvolging van magische werelden. Een creatie van Luc Petit, een alchemist van podiumkunsten die onder andere met Franco Dragone en Disney heeft samengewerkt. 
Han Grotten grot groen

Het nieuwe berenverblijf is een authentieke chalet dat uitermate geschikt is voor vergaderingen of teambuilding sessies?
Han Grotten beren

Over Het Domein van de Grotten van Han
Niet ver van Nederland, maar toch in een hele andere wereld, vind je het Domein van de Grotten van Han. Een bijzonder mooi natuurgebied, met grotten vol stalactieten en stalagmieten in de meest bijzondere vormen. Het is een honderdjarige tram die je naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa brengt. Ontdek de indrukwekkende zalen in een geheel nieuw licht en verwonder je hoe deze natuurpracht ooit is ontstaan. Van de Koepelzaal tot de Draperieënzaal.. Eenmaal weer buiten ga je, al wandelend of met de safari-car, op zoek naar de Big Five van Europa in het Wildpark van maar liefst 250 hectare groot.