Wouters & Hendrix in Wonderkamer DIVA Antwerpen

Antwerpen DIVA Wonderkamer WH campagnebeeld2-8-19. Het Antwerpse juwelenontwerpersduo Wouters & Hendrix maakt van vrijdag 13 september 2019 t/m zondag 16 februari 2020 hun opwachting als gastcurator van de tweede Wonderkamer in het diamantmuseum DIVA in Antwerpen.

 

 

Na Axel Vervoordt krijgt het ontwerpersduo carte blanche om te onderzoeken en te verbeelden wat hen verwondert en inspireert. Ze diepen voor de gelegenheid iconische juwelen uit eigen archief op maar laten zich eveneens inspireren door parels uit de DIVA-collectie, hedendaagse kunst en curiosa.

Wonderkamer II: Wouters & Hendrix
Wonderkamer II: Wouters & Hendrix2019 is een sleuteljaar voor Katrin Wouters en Karen Hendrix: de verwoede verzamelaars vieren het 35-jarig bestaan van hun juwelenlabel. Geen mooiere manier om die verjaardag te vieren dan door drie museumzalen in het DIVA-museum te transformeren tot een curiositeitenkabinet. Verwacht geen traditionele retrospectieve of eenvoudige juxtaposities van ontwerp en inspiratiebron. Wouters & Hendrix confronteren daarentegen hun oeuvre met objecten met dezelfde of net een contrasterende dynamiek. De spanning die zo ontstaat is waar al hun creaties hun kracht aan ontlenen.

Wouters & HendrixWouters & Hendrix’ fascinatie voor opmerkelijke verhalen en edele metalen vormen de leidraad van de tentoonstelling. De drie museumzalen krijgen elk een eigen thema: goud, zilver en curiositeiten. Precieuze objecten en alledaagse vondsten krijgen betekenis in persoonlijke composities. De unieke assemblages die zo eigen zijn aan hun werk, zorgen voor een explosie aan vormen en kleuren.
Antwerpen DIVA Wonderkamer WH campagnebeeld
Het ontwerpersduo omschrijft zichzelf als doeners: ideeën materialiseren zich snel aan hun werkbanken en voor grafische en 3D-concepten gaan ze maar al te graag aan de slag met papier en schaar. Een tentoonstelling vormgeven is alsnog een andere denkoefening en idem werkproces dan een collectie creëren. Daarom treden Wouters en Hendrix in dialoog met gevierd scenograaf Bob Verhelst, gekend van zijn werk voor het Modemuseum in Antwerpen. Samen vertalen ze de eigenzinnige en surrealistische Wouters & Hendrix-huisstijl in een verrassende scenografie, waarin trompe l'oeuils, contrasten en uitvergrotingen centraal staan.
Gastcuratoren: Katrin Wouters en Karen Hendrix
Co-curator: Romy Cockx.

Praktische info
Wanneer: vrijdag 13 september 2019 t/m zondag 16 februari 2020
Waar: DIVA, Antwerp Home of Diamonds. Suikerrui 17 - 19, 2000 Antwerpen
Openingstijden: maandag tot zondag van 10u - 18u, woensdag gesloten
Tickets: standaardtarief  € 10 per persoon. Tickets koop je via de webshop.