Fietsen door de bomen in Belgisch Limburg

Limburg fietsen door bomen overzicht22-6-19. In Belgisch Limburg is een heel bijzonder fietspad gebouwd. Het gaat naar boven en beneden in het rond door een bos. Tot op wel 10 meter hoog rijd je door de bomen. Een unieke beleving.

 

 

In Pijnven fiets je nu door de bomen. Naast Fietsen door het Water telt Limburg nu een tweede grote fietsbeleving: Fietsen door de Bomen. Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel tot op 10 meter hoogte tussen de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de natuurpracht.
Limburg fietsen door bomen boven
Fietsen door de Bomen doe je in Hechtel-Eksel, aan het Pijnven in Bosland, ter hoogte van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk. En dat is niet toevallig. Bosland is het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen en slaagt erin mens en natuur te verbinden.
Limburg fietsen door bomen 2 lagen
Net zoals bij Fietsen door het Water biedt dit fietspad een unieke fietsbeleving in harmonie met de natuurlijke omgeving. Je beleeft de natuur op een heel andere manier en wordt als het ware één met het bos. Het pad stijgt geleidelijk tot een hoogte van 10 meter en is 700 meter lang. De palen symboliseren de rechte stammen van de dennenbomen. Dat zorgt ervoor dat de constructie mooi in de omgeving opgaat.
Limburg fietsen door bomen beneden
De bossen van Pijnven bestaan vooral uit naaldbomen aangeplant voor de productie van mijnhout. Door de sluiting van de mijnen zijn de bomen nooit gekapt. Die situatie verbeteren we nu via een bosbeheerplan op maat. Kleinere inheemse bomen in de onderste laag van het bos krijgen meer plaats en licht om door te groeien. De gekapte bomen werden gebruikt voor het paviljoen aan de toegang dat dient als rust- en infopunt.
Limburg fietsen door bomen rustpunt
Meer over dit bijzondere fietstraject vind je op: https://www.visitlimburg.be/nl/fietsendoordebomen 
Limburg fietsen door bomen overzicht