St. Maarten ideale start voor eilandhoppen in het Caribisch gebied

14-5-23. De zonnige eilanden in het Caribisch gebied zijn goed te ontdekken tijdens een eilandhop avontuur.
St-Maarten-23-luchtfoto.jpg

Het vanuit Nederland rechtstreeks te bereiken eiland St. Maarten is daarvoor de perfecte uitvalsbasis. Een bezoek aan het kleurrijke eiland is goed te combineren met uitstapjes naar de eilanden Saba, St. Eustatius, Anguilla en St. Barths.

Start vanaf St. Maarten
Drie keer per week vliegen reizigers met KLM vanuit Nederland rechtstreeks naar St. Maarten. Er kan ook dagelijks naar het eiland in het Caribisch gebied gevlogen worden, maar dan wel met een tussenstop in Parijs. Het eilandhop avontuur begint goed op de parelwitte stranden van St. Maarten. Zwemmen in de kraakheldere zee, drankjes drinken bij bruisende beachclubs en meedoen aan de vele activiteiten die op het eiland georganiseerd worden. In de restaurants staan culinaire Caribische specialiteiten op het menu, die in het romantische avondlicht nog beter smaken. Overnachten kan in de luxe accommodaties aan gezellige straten of op romantische plekken in de natuur. Op het kleurrijke eiland komen jong en oud snel in de ultieme vakantiemood. Voor een snelle eilandhop ervaring varen bezoekers vanaf de Franse kant van het eiland, Saint Martin, in tien minuten naar het eiland Pinel of in vijftien minuten naar het eiland Tintamarre.
St-Maarten-23-Ilet_Pinel.jpg

Ontdek 'The Unspoiled Queen' van het Caribisch gebied: Saba
Op het ongerepte eiland Saba ligt Nederlands hoogste berg, Mount Scenery. Een wandelroute leidt naar de top van de 877 meter hoge berg, vanaf waar het uitzicht over het eiland adembenemend is. Nog 19 andere wandelroutes leiden langs de kust en door het regenwoud naar de mooiste plekken op het eiland. Vier sprookjesachtige dorpen, waaronder de hoofdstad The Bottom en Windwardside, liggen in groene valleien. De witte muren en rode daken van de huizen vormen een groot contrast met de blauwe lucht. De zee is op het eiland nooit ver weg. Duikliefhebbers kunnen op 31 perfecte duikplekken het onderwaterleven ontdekken. 
St-Maarten-23-Windwardside.jpg

Bezoek bijzonder St. Eustatius
Met ruim 119 historische monumenten wordt de geschiedenis van St. Eustatius (voor locals Statia) nog altijd in leven gehouden. Ook aan bijzondere natuur komt het 30 vierkante kilometer grote eiland niets tekort. De bekendste wandelroutes op het eiland leiden in en om de vulkaan The Quill. Wandelaars lopen in zo’n twee uur rondom de krater en kunnen extra uitdaging vinden in een klim naar Mazinga Peak, het hoogste punt van het eiland. Op en onder zeeniveau kan op 36 plekken perfect gedoken worden.
In het kraakheldere water wachten ongerepte koraalriffen, vissen in alle kleuren van de regenboog en oude scheepswrakken.
St-Maarten-23-Statia-Hiking.jpg

Ontspannen op Anguilla
Met de zon op je huid luisterend naar de branding kan op één van de 33 stranden van Anguilla. Ruige gelige rotsen steken hoog boven de stranden en de verfrissende zee uit. Onder water liggen kleurrijke koraalriffen die tijdens een uurtje snorkelen of duiken goed te zien zijn. De magische zonsondergangen zijn perfect te ervaren vanaf de balkons en terrassen van de luxe resorts en hotels. Veel beter dan met een wijntje in de hand en een heerlijk geurende maaltijd de zon zien zakken wordt het niet. Voor extra ontspanning zijn er spa- en wellness behandelingen te boeken.
St-Maarten-23-_Sandy_Island.jpg

Art de Vivre op St. Barths
St. Barths heeft een heel eigen karakter dankzij de Franse invloeden op het eiland. De ‘Art de Vivre’ van het eiland trekt vele beroemdheden aan. De sfeer op het eiland is te vergelijken met die in het Zuid-Franse Saint Tropez. Luxe accommodaties, fantastische restaurants en vele wellnessmogelijkheden maken het de perfecte bestemming om helemaal tot rust te komen. Luxe zwembaden aan zee en paradijselijke zandstranden zorgen voor de nodige verkoeling. St. Barths is dé bestemming voor wie in luxe van zon en zee wil genieten.
St-Maarten-23-baai.jpg

Eilandhoppen: het transport
Elk van bovengenoemde eilanden is met de veerboot of het vliegtuig vanaf St. Maarten te bereiken. Eilandhoppers varen in 45 minuten naar Saba, St. Eustatius of St. Barths. De overtocht naar Anguilla duurt slechts 25 minuten. Tussen Saba en St. Eustatius vaart de Makana Ferry. 

Meerdere vliegtuigen per dag vertrekken naar elk van bovengenoemde eilanden. WINAIR landt 12 minuten na vertrek in Saba, 15 minuten na vertrek in St. Barths of 20 minuten na vertrek in St. Eustatius. De vlucht tussen St. Maarten en Anguilla duurt 10 minuten en wordt uitgevoerd door Anguilla Air Services.