Bucuti & Tara Beach Resort milieubewuste bestemming op Aruba

29-4-22. Als Caribisch eerste en tevens enige CarbonNeutral® resort is milieubewustzijn altijd al een belangrijk aandachtspunt geweest bij Bucuti & Tara Beach Resort.
Bucuti-en-Tara-Beach-Resort-Room_View.jpg

In het kader van Earth Day heeft het resort diverse nieuwe initiatieven aangekondigd die het verschil zullen maken om van CO2 neutraal, zelfs CO2 negatief te worden. Gasten worden uitgenodigd in het prijswinnende resort om deel te nemen aan diverse evenementen om meer bewustzijn te creëren.

Talloze milieu awards en certificaten
Dat milieubewustzijn altijd al de focus is geweest van het Bucuti & Tara Beach Resort is te zien in de verschillende awards en certificaten die het resort al heeft gewonnen. Zo was het resort in 2020 het eerste hotel ooit dat is bekroond met de prestigieuze Global United Nations 2020 Climate Action Award for Climate Neutral Now.
Bucuti-en-Tara-Beach-Resort-Zonnepanelen.jpg

Nieuwe initiatieven in het kader van Earth Day 2022
Het prijswinnende resort werkt constant aan nieuwe initiatieven met als doel om in einde 2022 CO2 negatief te worden. In het kader van Earth Day heeft Bucuti & Tara Beach Resort diverse nieuwe initiatieven aangekondigd waar de komende tijd hard aan wordt gewerkt, waaronder:

Groene leningen voor werknemers. Om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verder te verminderen, biedt Bucuti & Tara werknemers leningen voor elektrische fietsen, elektrische auto's, en zonnepanelen voor thuisgebruik.
Oplaadstations. Gasten en personeel kunnen gratis gebruik maken van de elektrische oplaadstations van het resort. Er zijn oplaadstations voor auto's en fietsen.
Microgrid. Een zelfvoorzienend microgrid is geïnstalleerd waardoor elektriciteitsverbruik met 15% daalt.
Geen rood vlees meer. Op de menu's voor de gasten wordt nagenoeg geen rundvlees meer gezet. De personeelsmaaltijden, die altijd geprezen om hun gezonde producten zijn volledig plantaardig.
Airconditioning. Een nieuw dak systeem is geïnstalleerd wat de efficiëntie verhoogt en het energiegebruik met 10% te vermindert.
Met zonne-energie verwarmd water. Zonnepanelen op het dak zijn vervangen en blijven water verwarmen om te voldoen aan het grootste deel van de warmwaterbehoefte van het resort.
Fornuizen. Keukenfornuizen worden 100% inductie met als bonus dat ‘t minder warm wordt in de keuken waardoor minder airconditioning wordt verbruikt.
Isolerende verf. Binnen en buitenkant van het resort zijn volledig opnieuw geschilderd met state-of-the-art isolerende verf die zorgt voor 25% minder van het huidige energieverbruik. Een groot verschil in de tropen.
Bucuti-en-Tara-Beach-Resort-Film-op-het-strand.jpg

Activiteiten voor gasten
Gasten kunnen met een gerust hart in het Bucuti & Tara Beach Resort verblijven wetende dat hun verblijf koolstofneutraal is. Om meer bewustzijn te creëren nodigt het resort haar gasten de komende dagen uit om deel te nemen aan diverse eco-activiteiten, zoals:

Bucuti-en-Tara-Beach-Resort-logo.jpgDuurzaamheidstour. Gasten krijgen een kijkje achter de schermen om te ontdekken hoe Caribbean's No. 1 Hotel for Romance ook het meest duurzame hotel is.
Veganistische kookdemonstratie van de chef-kok. In 2020 groeide de verkoop van plantaardig voedsel twee keer zo veel als de totale voedselverkoop. Dit is positief nieuws voor de gezondheid van mensen, dierenwelzijn en voor het milieu. Tijdens de workshop ontdekken gasten zullen hoe smakelijk en gevarieerd plantaardige gerechten zijn dankzij het culinaire team van het resort.
Natuurwandeling.