St. Maarten opent splinternieuw onderwater beeldenpark

12-2-24. Het Caribische eiland St. Maarten biedt bezoekers sinds kort nog meer avontuur en waterpret met de opening van een gloednieuwe snorkelattractie, Under SXM.
St-.Maarten-24-onderwater_beeldenpark-King.jpg

Deze fascinerende eco-ervaring in Little Bay bestaat uit meer dan 300 prachtige kunstmatige rif sculpturen die langs een speciale route zijn geplaatst en een levende viering zijn van het verleden, heden en de toekomst van St. Maarten.

De sculpturen zijn geïnspireerd op inwoners van het eiland en brengen het verhaal van St. Maarten tot leven via een reeks verschillende galerijen die elk een eerbetoon zijn aan de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland.

Beschermd leefgebied voor zeedieren
Naast het vieren van het erfgoed van het eiland, spelen deze sculpturen een cruciale rol bij het creëren van een beschermd leefgebied voor zeedieren. De Under SXM-sculpturen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, pH-neutrale materialen en beschikken over een scala aan op maat gemaakte leefruimtes. De sculpturen passen perfect in het mariene ecosysteem en dragen bij aan de versterking ervan. De structuren bieden een passieve substraat voor koralen, zeesponzen en biomassa om zich te vestigen en te ontwikkelen, terwijl de interne holtes een toevluchtsoord vormen waar jonge vissen kunnen gedijen.
St-.Maarten-24-onderwater_beeldenpark-red-Taino.jpg

Viering van het eiland
Samenwerkend met de gemeenschap gedurende het ontwerp-, giet- en beeldhouwproces streeft Under SXM ernaar een authentieke viering van het eiland te zijn, maar ook een katalysator voor verdere duurzame activiteiten voor het behoud van de oceaan.

Toegang tot het park is mogelijk via snorkelexcursies aangeboden door Aquamania en andere lokale maritieme operators vanuit Simpson Bay, Little Bay en Bobby's Marina. Zie voor meer informatie ook:  www.undersxm.com.