Travel 2 America neemt ons digitaal mee in de USA

Travel 2 America muurschildering Fort Worth Texas20-4-20. Reizen naar Amerika is helaas niet mogelijk momenteel. Daarom neemt Edwin van Delden van reisorganisatie Travel 2 America ons in de nieuwsbrief van april digitaal mee naar de USA.

 


Welkom bij de nieuwsbrief van de maand april 2020 waarin we tips en advies geven aan iedereen die naar Amerika op vakantie gaat, er ooit misschien naar toe wil en voor degene die gewoon op de hoogte wil blijven van dit altijd fascinerende land. Edwin van Delden.
Travel 2 America muurschildering Fort Worth Texas
Foto van de maand: Muurschildering in Fort Worth, Texas 

Corona
Het zijn uitdagende tijden voor ons allemaal. Annuleringen van vluchten, omboekingen van vakanties en uiteraard jullie, onze klanten, uitleggen wat de mogelijkheden zijn. We hebben de afgelopen maand lange dagen en avonden gemaakt om alles in goed banen te leiden en we willen jullie enorm bedanken voor jullie geduld, begrip en medewerking.
Hoe is de situatie nu? Alle vertrekken tot en met de maand mei hebben we kunnen omboeken naar een latere datum of we hebben een Corona-voucher uit geschreven. Op dit moment werken we met de vertrekken in de maand juni.
Logisch, we krijgen ook vragen voor vertrekken in de maanden juli en augustus. Zodra wij meer weten nemen wij op tijd met iedereen individueel contact op om de dan geldende mogelijkheden te bespreken.
Utah

Inspiratie
Op dit moment is reizen naar Amerika helaas nog niet mogelijk. Maar dat neemt niet weg dat we wel al vast kunnen plannen en wegdromen. Dus daarom in plaats van tips over hotels, restaurants etc deze keer enkele filmpjes, sites en boeken ter inspiratie voor het moment dat we wel weer "on the road" kunnen gaan. Blijf gezond allen!

Film/video
Zuid Dakota heeft vele hoogtepunten van de Badlands tot Mount Rushmore: https://www.youtube.com/watch?v=o68Y9rC7lJw
Op de site van Travel 2 America staat een muzikale film over de Deep South: https://www.travel2america.nl/autoreis/per-auto-door-het-diepe-zuiden-van-amerika/
Memphis Sun Studio

The Great American West is de regio van de Dakota's, Wyoming en Idaho. Cowboy country!: https://www.travel2america.nl/autoreis/door-de-rocky-mountains-en-yellowstone/
Hoe (leeg) ziet San Francisco er uit tijdens de huidige shutdown: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=uWYdU5weIxc&feature=emb_title
In "how wolves change rivers" kunnen we zien hoe belangrijk wolven voor het ecosysteem zijn van Yellowstone Park (en überhaupt!): https://www.youtube.com/watch?v=ysa5OBhXz-Q.

Travel 2 America logoWebsites
In elke staat van Amerika kun je geweldige wandelingen maken, van enkele uren tot enkele weken of zelfs maanden. Hier is een overzicht van een mooie tocht per staat:
Best hike in every state: https://www.outsideonline.com/2393036/50-best-hikes-us#close.
Mr. Money Moustache is een Amerikaan die voornamelijk schrijft over financiën en minimalisme. Op zijn blog staat een artikel uit 2013 over jou eigen cirkel van invloed. Meer dan relevant op dit moment denk ik....: https://www.mrmoneymustache.com/2013/10/07/how-big-is-your-circle-of-control/.
Op de site "drawn the road again" kun je genieten van prachtige tekeningen van landschappen en onderwerpen in Amerika, zoals hier de Route 66: http://drawntheroadagain.com/tag/66-fridays/.
USA Californi

Lezen
"The British are coming" van Rick Atkinson. Het is een boek dat de (onafhankelijkheids)oorlog tussen het moederland Engeland en de nieuwe koloniën in oost Amerika beschrijft in de periode 1775-1777.
"Undaunted Courage" van Stephen E. Ambrose. Het geweldige verhaal van de Lewis & Clark expeditie in 1803 om het westen van Amerika te ontdekken.
"Blue highways" door William Least Head-Moon. In z'n oude busje trekt de schrijver over de kleine, op de landkaart aangegeven als "blauwe wegen" door het land.
"A walk in the woods" door Bill Bryson. Het inmiddels klassieke en hilarische verslag van Bill Bryson over zijn tocht over de Appalachian Trail.
"Into the wild" door Jon Krakauer. In 1992 verlaat de jonge McCandless zijn ouderlijk huis voor een zoektocht met dramatische afloop (het boek is ook verfilmt).
"Theodore Roosevelt" door Edmund Morris. Goed geschreven biografie over deze inspirerende president.
"A splendid Savage" door Steve Kemper. Oftewel, The restless life of Frederick Russel Burnham, biografie van een Amerikaanse scout/frontiersman.
USA Humbolt tree

Dit zijn de tips van deze maand, we hopen dat ze weer bruikbaar en inspirerend zijn. Als je vragen hebt, een reactie wilt geven of onze hulp wilt inschakelen bij het samenstellen van je motor-, auto-, of camperreis kun je contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen met 0346-769003.