Texas verwacht spectaculaire zonsverduistering op 8 april

31-3-24. Op maandag 8 april 2024 zal een deel van de Amerikaanse lucht in duisternis worden gedomdeld en komt Texas in de schaduw door een zonsverduistering.
Texas-Eclips-24-3x.jpg

Hoewel de gedeeltelijke zonsverduistering in bijna alle Amerika staten te zien is, zijn slechts enkele staten het toneel van een totale eclips. Texas sluit zich aan bij dit exclusieve rijtje en is daarmee de perfecte bestemming om deze unieke gebeurtenis te ervaren, die daarna pas weer in 2044 zichtbaar zal zijn in de Verenigde Staten. Let the countdown begin!
Texas-Eclips-24-zonsverduistering-Rock_State_Park.jpg

Eclipsfestiviteiten in het zuiden van Texas
Om er zeker van te zijn dat je dit uitzonderlijke evenement niet mist, zijn er genoeg opties beschikbaar voor alle bezoekers om dit spektakel te bewonderen. Het kleine grensstadje Del Rio zal als allereerste donker worden. De eerste tekenen van de totale eclips worden om 13.28 CST verwacht. Daarna zal het pad zich noordoostwaarts door de heuvelachtige regio van Hil Country bewegen. De eclips bereikt zijn hoogtepunt in de uitgestrekte prairies & Lakes, waar steden als Waco, Dallas en Fort Worth zich bevinden.

In Del Rio, gelegen aan de oevers van Lake Amistad en op slechts enkele kilometers van de Mexicaanse grens, vindt van 5 tot en met 8 april het Solar eclips Fest plaats. Concerten, games en buitenactiviteiten zullen de dagen voorafgaand de eclips worden gehouden en gespeeld.

Niet ver daarvandaan bereidt óók San Antonio zich voor op een aantal spectaculaire festiviteiten tijdens ‘Fiesta Del Sol’. Alamo City biedt speciale eclipsarrangementen aan in samenwerking met geselecteerde hotels waar je naast kortingen ook gear zoals zonnebrillen krijgt en een gratis ontbijt.
Texas-Eclips-24-kaart.jpg

De zonsverduistering vieren met muziek in de Hill Country
Het groene hart van Texas is óók een van de beste plekken om de eclips te aanschouwen. Tussen 13.32 en 13.37 CST ligt Fredericksburg gehuld in de schaduw. Dit mooie stadje met Duitse wortels is erkend als een ‘International Dark Sky Community’, samen met Enchanted Rock State Park en LBJ Ranch, die bekend staan om hun ideale omstandigheden om naar de sterren te kijken. 

Kerville, dat halverwege tussen San Antonio en Austin ligt, is misschien wat minder bekend, maar zeker niet minder charmant. Het plaatsje is tijdens de eclips gastheer van her Kerrclipse Festival, waar vier dagen lang muziek en festiviteiten plaatsvinden op de Quiet Valley Ranch, zodat festivalgangers kunnen kamperen en hier optimaal van de eclips kunnen genieten.
Texas-Eclips-24-San_Antonio.jpg
Een ander evenement dat ook absoluut de moeite waard is, is het ‘Total Eclips of the park’, dat plaatsvindt in Lampasas, ten Noorden van Austin. Van 6 tot 8 april gaan deelnemers op een unieke zonsverduisteringreis en kamperen ze onder de sterrenhemel van Texas. Je gaat hier uitgerust met telescopen op pad, zodat je de wonderen van het heelal perfect kan bewonderen. Ook zullen hier NASA-experts aanwezig zijn die je alles vragen kan.

Waco, Dallas en Fort Worth: 3 steden met perfecte omstandigheden om de eclips te bekijken
Met een totale verduistering van exact 4 minuten en 13 seconden is Waco een van de beste bestemmingen om het fenomeen te bekijken. 8 april staat in het teken van de eclips over Texas: live vanuit Waco. Astronomen van Lowell Observatory en baylor University zijn aanwezig om bezoekers te begeleiden door middel van educatieve activiteiten.

Andere bestemmingen in Texas om de totale eclips te zien, en niet de minste, zijn Dallas en het naburige Fort Worth! Concerten, kunstwerken en foodtrucks zullen het hele weekend de binnenstad sieren. In samenwerking met het Carnegie Institute for Science biedt het Perot Museum of Nature and Science onderdak aan zo'n twintig astronomen en liefhebbers die speciaal voor de eclips samen zullen komen. Ook hier zijn er een aantal eclipsaanbiedingen bij verschillende hotels, waarbij je toegang kunt krijgen voor een privé-evenement op het dakterras en waar ook speciale zonnebrillen te verkrijgen zijn.

Het einde van deze wonderbaarlijke eclipsreis is in Fort Worth. Hoewel de totale eclips hier korter duurt dan in Dallas (4 minuten en 51 seconden versus 2 minuten en 33 seconden), wordt het toch uitbundig gevierd tijdens de eclipse in The Garden, georganiseerd door de Botanical Garden en het Museum of Science and History.
Texas-Travel-24-3x.jpg

Voor meer informatie over de zonsverduistering in Texas bezoek je deze link: [https://www.traveltexas.com/things-to-do/outdoor-adventure/great-texas-eclipse/

Meer informatie over Texas vind je hier:
Website: www.traveltexas.com
Instagram: www.instagram.com/traveltex/
Facebook: www.facebook.com/TravelTexas
Youtube: www.youtube.com/traveltexas