Woon en remote-werk vanuit de bruisende stad Dubai met Airbnb

1-2-23. Airbnb heeft in samenwerking met het Dubai Department of Economy and Tourism (DET) een alles-in-een  Dubai remote working platform gelanceerd.
Dubai-DTCM-Virtual_Working_Campaign-Five_The_Palm.jpg

Wie ambieert om tijdelijk in Dubai te wonen en werken, kan het platform gebruiken om inspiratie op te doen voor lokale accommodaties voor lange termijn, evenals nuttige informatie over toelatingseisen en visumbeleid – welkom nieuws voor Nederlandse reizigers.

Wonen en werken op afstand
Eerder lanceerde Airbnb al het Live and Work Anywhere initiatief om enkele van de meest geschikte bestemmingen ter wereld om remote vanuit te werken te identificeren. Dubai werd geselecteerd als een van de 20 bestemmingen wereldwijd, naast onder andere de Canarische Eilanden, Thailand en het Caribisch gebied.

Met het Live and Work Anywhere programma promoten Airbnb en Dubai's Ministerie van Economie en Toerisme de stad bij professionals die graag tijdelijk willen wonen en werken op afstand.

Miljoenen mensen zijn momenteel flexibeler over waar ze wonen en werken. Ongeveer één op de vijf gasten wereldwijd meldde Airbnb te gebruiken om op afstand te werken terwijl ze op reis waren in 2021. Deze trend heeft zich voortgezet in 2022, met lange termijn verblijven op een recordhoogte met meer dan een verdubbeling in omvang ten opzichte van 2019. In de eerste drie maanden van 2022 zijn de zoekopdrachten voor internationale soloreizen in de Verenigde Arabische Emiraten voor langdurig verblijf ook met meer dan 280% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Dubai behoort verder tot de top 3 steden ter wereld voor executive nomads in de Savills Executive Nomad Index 2022.

Internationale omgeving
Issam Kazim, CEO van Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, zei: “Dubai's wereldwijde connectiviteit en pro-business ecosysteem in combinatie met visumvriendelijke regelgeving, hebben de status van de stad als toonaangevende hub voor remote workers onderstreept. Dit bouwt voort op Dubai’s toewijding om de groei van de zakelijke markt te stimuleren en te voldoen aan de eisen van hedendaags talent.

“De stad is al de thuisbasis van meer dan 200 nationaliteiten die genieten van ongeëvenaarde carrièremogelijkheden. De stad staat bekend om het luxe lifestyle-aanbod, maar barst ook van de cultuur, architectuur en een scala aan fantastische restaurants – van Michelinster tot aan lokale gerechten. Dubai staat klaar om de wereld te verwelkomen, dit keer in samenwerking met Airbnb. ”

Benieuwd naar een aantal accommodaties die perfect zijn voor thuiswerkdagen in Dubai? Hieronder vind je alvast drie suggesties. 

Karakteristiek appartement in Old Town Dubai
Met een supersnelle 5G verbinding en uitzicht op de Burj Khalifa, vind je in dit appartement alles wat je nodig hebt voor een productieve werkdag. Gelegen in Old Town, Downtown Dubai, verblijf je in de buurt van het centrum in een karakteristiek, traditioneel appartementencomplex. Na een lange werkdag klap je de laptop dicht en kom je tot rust bij het gezamenlijke zwembad. De Dubai Mall is op zes minuten loopafstand dus ideaal voor een koffiepauze.
Dubai-Airbnb-23-Old_Town.jpg

Urban-chique studio in Dubai Marina
Start de dag vanuit deze urban-chique studio met een vroege ochtendwandeling en geniet van de Dubai Marina Promenade in alle rust. Dwaal door de JBR-straten terwijl de stad begint te ontwaken, en ga dan terug om je werkdag te starten met perfect uitzicht vanaf het balkon op de 19e verdieping. Kun je even geen beeldscherm meer zien? Duik dan de gym in voor een goede workout of bezoek het strand van JBR Beach op ongeveer 200 meter afstand.
Dubai-Airbnb-23-Marina.jpg

Centraal gelegen accommodatie in Downtown Dubai
Vanuit dit centraal gelegen appartement sta je met vijf minuten in de Dubai Mall. Hier vind je een scala aan cafés en restaurants die ideaal zijn om gelijkgestemde remote workers te ontmoeten. Het appartement zelf biedt alle mogelijkheden voor een productieve werkweek. Van een comfortabel bureau en een balkon met een weids uitzicht tot een gedeeld zwembad om de dag ontspannen af te sluiten. ’s Avonds kun je genieten van de welbekende Fountain Show, die om de 30 minuten tot leven komt.
Dubai-Airbnb-23-Downtown.jpg