Seabourn Pursuit wordt het tweede ultraluxe schip van Seabourn

Seabourn Pursuit 21 rv17-10-21. Seabourn, de ultraluxe oceaan-, expeditie- en cruisemaatschappij, kondigt aan dat haar tweede ultraluxe schip ‘Seabourn Pursuit’ zal gaan heten.

 

 

Pursuit is een naam die de passie weergeeft van expeditiereizigers om natuurwonderen en afgelegen bestemmingen over de hele wereld te verkennen. De bouw van de Seabourn Pursuit begon in de herfst van 2020 tijdens een ceremonie in het Italiaanse San Giorgo di Nogare. Ondertussen is de bouw volop aan de gang. De levering van het schip is gepland voor februari 2023, en die van zusterschip Seabourn Venture voor maart 2022.
Seabourn Pursuit 21 rv
“De naam ‘Seabourn Pursuit’ past perfect bij een schip dat is bedacht en ontworpen om expeditiereizigers mee te nemen naar uitgestrekte landschappen, wildlife en afgelegen bestemmingen, die misschien al jaren op hun bucketlist staan,” zegt Josh Leibowitz, president van Seabourn. “De Seabourn Pursuit zal in nog nauwelijks verkende delen van de wereld varen en het hoogst mogelijke niveau van comfort, veiligheid en milieubescherming bieden. We definiëren een geheel nieuwe categorie van expeditiereizen met de Seabourn Pursuit en zusterschip Seabourn Venture.” 

Na de levering vaart de Seabourn Pursuit richting het noorden voor zijn eerste verkenningsseizoen. De inaugurele ‘Vuur en Ijs’-reis staat gepland voor 4 april 2023, met vertrek vanuit Reykjavik in IJsland. Het schip zal zich een weg banen langs de besneeuwde landschappen aan de kust van Groenland en IJsland, met een late nacht in Akureyri, een wonderland dat toegang biedt tot prachtige watervallen, warmwaterbronnen en de lavavelden van Dimmuborgir en Leirhnjukur.
In het voorjaar en de vroege zomer verkent het schip de wateren en landschappen van Groenland, IJsland en Noorwegen, waarbij het het pad van de Vikingen naar de grensstad Tromsø volgt en zich een weg baant langs de Noorse fjorden. Een hoogtepunt in augustus 2023 is de noordwestelijke doorvaart door enkele van de meest afgelegen gebieden in het noordelijke halfrond, van Kangerlussuaq in Groenland naar Nome in Alaska. De verkoop van reizen in het openingsseizoen van de Seabourn Pursuit start half december 2021.
Seabourn Pursuit 21 zonnedek 

Zowel de Seabourn Pursuit als zusterschip Seabourn Venture is ontworpen en gebouwd voor diverse omgevingen volgens PC6 Polar Class-standaarden. Ze zijn uitgerust met moderne hardware en technologie, die meer mogelijkheden bieden om de schepen wereldwijd in te zetten. Elk schip zal twee speciaal gebouwde duikboten, 24 zodiacs, kajaks en een 26-koppig expeditieteam van experts aan boord hebben.
Seabourn Pursuit 21 onderzeeër 

Seabourn vertegenwoordigt het summum van ultraluxe reizen. Onze all-inclusive, boutiekschepen bieden: all-suite accommodaties met uitzicht op de oceaan, culinaire topervaringen, gratis sterke drank van de beste kwaliteit en heerlijke wijnen die de klok rond aan boord verkrijgbaar zijn, een gerenommeerde service door een toonaangevende bemanning, een ontspannen, gezellige sfeer waardoor gasten zich meteen thuis voelen aan boord, en een rijke ervaring in expeditiereizen door het Ventures by Seabourn-programma. Seabourn neemt reizigers mee naar elk continent op de aardbol en doet meer dan 400 havens aan, inclusief wereldberoemde steden, minder bekende havens en verborgen pareltjes. De maatschappij is ook de officiële cruisepartner van UNESCO-Werelderfgoed.

Seabourn staat al jaar en dag gerangschikt onder ‘s werelds top reisopties door professionele criticasters en lezers van prestigieuze reispublicaties zoals Departures, Travel + Leisure and Condé Nast Traveler. De stijlvolle, onderscheidende cruisevakanties staan bekend om:

* Intieme schepen met de sfeer van een privéclub
* Intuïtieve, persoonlijke service door gepassioneerde medewerkers die er alles aan doen om de verwachtingen van de gasten te overtreffen
* Zorgvuldig samengestelde reizen naar alle zeven continenten met unieke belevenissen
* Alle suites kijken uit op de oceaan en zijn luxueus ingericht
* Gratis sterke drank en topwijnen zijn altijd aan boord verkrijgbaar
* Welkomstchampagne en gratis bar in de suite met producten volgens uw eigen voorkeur
* Geen fooien vereist, noch verwacht
* Het beste, meesterlijk ontworpen vakantieoord op zee
* Gastronomie van wereldklasse dankzij een culinair partnership met Chef Thomas Keller
* U betaalt geen toeslag voor bepaalde restaurants en dineert waar, wanneer en met wie u wenst
* Seabourn Conversations brengt de gasten in contact met visionaire experts
* Ventures by Seabourn, optionele excursies aan wal, die uw ervaringen op de bestemming naar een hoger niveau tillen
* Geselecteerde, doelgerichte en duurzame reiservaringen in samenwerking met UNESCO
* Spa & Wellness by Dr. Andrew Weil, met een exclusief mindfulnessprogramma
* Avondentertainment in samenwerking met Sir Tim Rice

Seabourn is een trots lid van de World’s Leading Cruise Lines. Deze exclusieve alliantie omvat ook Carnival Cruise Lines, Holland America Line, Princess Cruises, Cunard Line en Costa Cruises. Seabourn is een merk van Carnival Corporation and plc (NYSE/LSE: CCL and NYSE: CUK) en ondersteunt de Ocean Conservation & Tourism Alliance, toegewijd aan opleiding en promotie van success cases ter bescherming van de marine omgeving. www.seabourn.com