7 eco-vriendelijke ideeën voor een bewuste vakantie

VakantiePiraten Galapagos eilanden15-5-18. Reizen met bewustzijn voor de natuur en leefomgeving van de lokale bevolking wordt steeds gewilder. We zetten 7 fraaie eco-bestemingen op een rij.

 

 

Jeroen Van Boxem van reisplatform VakantiePiraten (www.vakantiepiraten.nl) deelt de beste bestemmingen voor een ecovriendelijke vakantie dit jaar.

Costa Rica
Niet alleen staat Costa Rica bol van de prachtige flora en fauna, het land staat ook bekend om zijn eco-vriendelijke boetiek hotels. Het kleurrijke land in Zuid-Amerika staat bekend om zijn pro-duurzame houding; 75% van de energie wordt opgewekt door de elektrische dammen. Proef tijdens jouw reis van de heerlijke fair trade coffee en leer alles over de bananenproductie die geld terug in het laadje brengt bij de lokale gemeenschap. Een andere tip is een tour naar Punta Islita, onderdeel van de World Parrot Trust dat een partnership heeft met VakantiePiraten. Hier bekijk je inheemse ara’s van dichtbij.

Bulungula River Mouth, Zuid-Afrika
Ontsnap aan de drukte van Kaapstad, verlaat de hoofdweg en reis naar Bulungula Lodge, gelegen op de plek waar de Bulungula rivier samen komt met de Indische Oceaan. Deze locatie is in beheer van de lokale gemeenschap en functioneert volledig op zon- en windenergie. Maak je los van het haastige dagelijkse leven, stap onder een regendouche, ga op avontuur tijdens een kanotocht en geniet dag-in-dag-uit van de adembenemende sterrenhemel.
VakantiePiraten Zuid Afrika
Galapagos Eilanden
Het is geen verrassing dat de Galapagos eilanden - waarvan 90% bestaat uit een combinatie van verschillende nationale parken – de bescherming van het ecosystem heel serieus nemen. De natuur is er goed beschermd en het aantal toeristen dat wordt toegelaten beperkt. Het kan dus zijn dat je even moet wachten op jouw kans om het eiland te bezoeken, maar als je er eenmaal bent, verken dan in ieder geval het eiland te voet en de omringende wateren met een snorkel op je hoofd.
VakantiePiraten Galapagos eilanden
Slovenië
Niet per se de eerste bestemming waaraan je denkt als het over eco-vriendelijke bestemmingen gaat, maar Slovenië en zijn hoofdstad Ljubljana behoren tot de meest milieuvriendelijke bestemmingen op aarde. De hoofdstad werd in 2016 door de Europese Commissie benoemd tot Europa’s Groene Hoofdstad en mag zich de eerste stad noemen die zich inzet voor het milieu middels een zero-waste beweging. Ontdek Ljubljana vanuit bussen die rijden op biogas, of trek het platteland op en leer op de boerderijen meer over de lokale gemeenschap en maak een wandeling in de Alpen.  

Nieuw-Zeeland
Houd je van bijzondere spectaculaire reizen vol 'outdoorsy' activiteiten? Bezoek dan Nieuw-Zeeland. Stop de tent in je rugzak en ontdek met jouw vrienden de landschappen en wildlife al wandelend of fietsend over de eilanden. Houd je van iets meer luxe dan heb je de keuze uit een grote selectie van eco-vriendelijke reispakketten. Van volledig verzorgde tours tot mooie hotels die geen bedreiging vormen voor de omliggende omgeving.

Noorwegen
Plan je een reis naar Noorwegen zet dan zeker de stad Røros op je bucketlist, tot Sustainable Destination benoemd door het Noorse verkeersbureau. Uit onderzoek van VakantiePiraten onder zijn gebruikers blijkt dat 59% een bestemming eerder bezoekt wanneer er een UNESCO World Heritage label aanhangt en dat maakt deze stad een goede keuze. Iets wat je zeker moet doen? Een hondensleerit maken met de organisatie Alaskan Husky Tours, het eerste erkende eco-toerisme bedrijf in Noorwegen.

Schotland
Wanneer je zin hebt in een vakantie dichterbij huis dan spring je eenvoudig op een train naar St. Kilda in Schotland. De bestemming is adembenemend en staat bol van oude mysteries die ontdekt kunnen worden in de ruïnes rondom St. Kilda. Als je een liefhebber bent van de zee dan kun je de lokale bevolking steunen door een ocean tour te boeken. Het is benoemenswaardig dat de Outer Hebrides waar St. Kilda ligt, is UK’s enige duale UNESCO Site houder, namelijk voor zowel de natuur als het culturele erfgoed.
VakantiePiraten Schotland

Over HolidayPirates
HolidayPirates (www.HolidayPirates.com) – in Nederland en Vlaanderen VakantiePiraten (www.VakantiePiraten.nl) – is één van Europa’s snelst groeiende gratis te gebruiken reisplatforms voor het vinden van reisdeals met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het bedrijf beschikt over 's werelds grootste online travel community met zo'n 30 miljoen maandelijkse website bezoeken, 10 miljoen app downloads, verspreid in 10 landen in 7 talen. De redactie van het multi-awardwinnende platform zoekt dagelijks zowel handmatig als met behulp van geavanceerde algoritmen naar de beste reisdeals op websites van derden. Van vluchten, hotels, autohuur en vakantiehuizen tot luxe resorts en complete weekendjes weg. Met ’s werelds grootste reiscommunity met 9 miljoen fans op Facebook, is het bedrijf een invloedrijke speler.