Skirama Dolomiti adamello brenta sneeuwzekere pistes in Italië

10-1-23. Wintersport op de pistes van Skirama Dolomiti adamello brenta in Italië staat voor puur wintersportplezier.
Italie-Skirama-Dolomiti-brenta-23-skiers.jpg

Genieten van beeldschone panorama’s in de Dolomieten, sneeuwzekere, brede en top geprepareerde pistes, veel zonuren aan de zuidzijde van de Alpen en tussendoor heerlijk eten bij de hutten en in lokale restaurants. Bij Skirama Dolomiti adamello brenta heb je de keuze uit 8 verschillende skigebieden in en rondom de Brenta Dolomieten. Rust, natuur en zon zijn vaste ingrediënten met natuurparken Adamello Brenta en Stelvio aan je voeten. Lees en kijk welk gebied past bij jouw behoeften al hoef je geen echte keuze te maken want met de Superskirama skipas heb je toegang tot alle acht.
Liever één gebied voor jou? Dan zijn er uiteraard ook afzonderlijke skipassen.
Italie-Skirama-Dolomiti-brenta-23-stel-lunchen.jpg

Kortingen of skipas in pakket inbegrepen
Tip: bij online bestelling van de skipas profiteer je van interessante kortingen en er zijn interessante actie weken waarbij de skipas in het aanbod is inbegrepen. Kijk op www.skirama.it/nl/ voor meer informatie.

Skiarea Dolomiti; luxe en comfort voor iedereen
Zoek je een charmant bergdorp met wat meer luxe, kijk dan naar Madonna di Campiglio met pistes tot ruim 2.500 m. hoogte. Bovendien zijn de pistes verbonden met die van Pinzolo en Folgarida-Marilleva en heb je dus heel wat kilometers ter beschikking. Vanuit vrijwel elke accommodatie sta je direct op de piste en ski je van de ene zijde naar de andere van de vallei met steeds een ander uitzicht. De pistes bij Grosté zijn een klassieker, heerlijk breed, zonnig met het grote Ursus Snowpark maar mis zeker Spinale of 5 Laghi niet. De internationale top staat op 22 december weer klaar voor de jaarlijks 3TRE Fis World Cup slalom.
Pinzolo is het kleinere zusje en is een typisch Italiaans dorp en bovengekomen, heb je een overweldigend uitzicht op die spitse witgrijze rotsen van de Dolomieten. Heerlijk cruisen over de brede pistes of adrenaline in de benen op de zwarte Tulot en met de Campiglio Express sta je in 16 minuten op de pistes van Madonna di Campiglio.
Via de afdalingen van Folgarida en Marilleva in Val di Sole kun je ook door toeren richting Madonna di Campiglio en Pinzolo. Hier een heerlijk gebied met veel faciliteiten voor gezinnen, funparken, accommodaties aan de piste en verlichte afdaling om ook ‘s avonds te skiën.
Italie-Skirama-Dolomiti-brenta-23-kabelbaan.jpg

Hoog, hoger
Rijd je dieper Val di Sole in dan sta je op de bergpas Tonale (2.000m) met de Presena gletsjer (3.000 m) en een schitterend 11 kilometer lange afdaling tot in het pittoreske dorpje Ponte di Legno. Freeriders kunnen hier bij Pontedilegno-Tonale hun hart ophalen en door de hoogte is het seizoen extra lang.
TIP Deze winter kun je op de gletsjer een bezoek brengen aan het Ice Music Festival. In een igloo luisteren naar een concert van muziekinstrumenten uit ijs. Een unieke ervaring en vergeet niet te reserveren!

Afdalen vanaf 3.000 meter is ook mogelijk in het gebied Pejo3000 in Val di Pejo en je skiet bovendien in het Stelvio natuurpark dat sinds 2019 het eerste ‘plastic free’ skigebied is. Een pareltje met de 8 kilometerlange dalafdaling Val delle Mite, funslope en fijne pistes voor het hele gezin. Nieuw deze winter is de berghut boven bij aankomst op 3.000 meter waar je heerlijk kunt eten, van het schitterende uitzicht genieten maar ook in een speciale zaal foto’s en informatie over de geschiedenis bekijken. Tijdens de bouw bijzondere aandacht om met deze hut de natuur zo min mogelijk te belasten.
Italie-Skirama-Dolomiti-brenta-23-wijn.jpg

Klein en groot
Paganella Ski ligt aan de oostzijde van de Brenta Dolomieten en is met de gevarieerde pistes die starten bij Andalo en Fai della Paganella een heerlijk gebied voor het hele gezin. Er zijn 4 oefenweides, 5 speeltuinen in de sneeuw en zelfs voor de viervoeters is er een agilty snow park. Verder top geprepareerde pistes, her en der gezellige hutten en steeds dat prachtige uitzicht op de Brenta Dolomieten of zelfs het Gardameer vanaf de top van de Paganella.

Stads skiën
Wil je de stad Trento bezoeken en skiën, dan is skigebied Monte Bondone een aanrader. Dit is met recht een echte City Ski bestemming waar je een dagje winkelen of musea bezoeken in Trento kunt combineren met lekkere afdalingen over de piste Rocce Rosse. Deze piste is regelmatig uitgeroepen tot mooiste afdaling van Trentino. Op deze pistes veel locals en jeugd die hun tricks verbeteren in het fraaie snowpark. Maar vooral heel fijn dat je vanuit veel accommodaties zo op de sneeuw stapt.
Italie-Skirama-Dolomiti-brenta-23-skiers-uitzicht.jpg

Sprookjesbos
Tot slot Alpe Cimbra met de authentieke dorpen Folgaria, Lavarone en Lusern waar je je soms op een Noorse hoogvlakte waagt en dan weer uitkijkt op de Brenta Dolomieten. De hutten, soms eeuwenoud, liggen her en der door het gebied en maken de sfeer bijzonder. Een gebied waar je volop keuze hebt uit blauwe en rode pistes maar vergis je niet, ook hier kun je je techniek testen. Maar ook de langlaufers komen aan hun trekken met prachtige loipes over hoogvlakten en door bossen. 

1100 kilometer, dat is de afstand tot de meeste gebieden van Skirama Dolomiti vanuit Utrecht dus prima in een dag aan te rijden. Maar je kunt ook het vliegtuig nemen en vliegen op Verona, Milano-Bergamo of Venetië en gebruik maken van de Ski Shuttle service.

Kijk voor meer informatie, kortingsweken en meer, in het Nederlands, op www.skirama.it  

Skirama Dolomiti, Valsugana en Val di Fiemme zijn ook te vinden op de Vakantiebeurs. Op de stand van Trentino. HAL 7 stand B034.