Zuid-Tirol heeft de gaafste kerstmarkten en de mooiste skipistes

14-11-22. Waar kun je in de winter beter heen dan naar Zuid-Tirol.
Südtirol-IDM-kabelbaan.jpg

Met de komst van de vele nieuwe services en de gaafste kerstmarkten is hier altijd iets te beleven. Pak je winterspullen maar bij elkaar en kom genieten van een onvergetelijke wintersport in deze prachtige regio.

Ontdek de nieuwe zwarte piste in Kronplatz
De nieuwe zwarte piste in Kronplatz opent in december 2022. Deze uitdagende piste heeft het allemaal. In zo'n 1450 meter leg je een hoogteverschil van 425 meters af. Deze nieuwe piste beloofd een echte adrenalinekick te geven, zo zitten er dalingen bij in een hoek van wel 70 graden. Durf jij het aan? Lees hier meer over deze nieuwe piste.
Südtirol-IDM-zitlift.jpg

Geniet van nog meer comfort met de vernieuwde kabelbaan in Sterzing/ Vipiteno
De 35 jaar oude kabelbaan op de lokale berg Rosskopf in Sterzing wordt op dit moment vernieuwd. De verbouwing is op tijd klaar voor het nieuwe skiseizoen van 2022-2023. De skilift krijgt nieuwe gondels waarin plaats is voor wel 10 man. Ook beide stations krijgen een opknapbeurt. Meer weten over deze vernieuwde kabelbaan? Klik hier en lees er direct meer over.
Südtirol-Sterzing-slee.jpg

Ontdek Seiser Alm/ Val Gardena
Een nieuwe 6-zitter skilift vervangt de huidige 2-zitter in Seiser Alm/ Val Gardena. De 6-zitter is voorzien van luxe toevoegingen zoals stoelverwarming, heeft een kortere tijd nodig om boven te komen en kan meer met zich meedragen. In de herfst van 2021 is de vernieuwing van deze skilift begonnen. Voordat het winterseizoen in Zuid-Tirol van start gaat is de lift afgerond. Meer lezen over deze nieuwe skilift? 
https://www.dolomitisuperski.com/en/Dolomiti-Super-Stories/alpe-di-siusi/Spitzbuhell-Lift
Südtirol-IDM-bergen-hutten.jpg

De Seiser Alm in de Dolomieten is een prachtige bestemming voor een gevarieerde wintersport. Geniet van prachtige pistes terwijl de zon op jouw gezicht schijnt. Dit gebied is geschikt voor skiërs van ieder niveau. Of je nu voor het eerst op de piste staat of juist al vaak geoefend hebt. In Seiser Alm geniet iedereen optimaal. Samen met Val Gardena bestaat het skigebied uit wel 181 kilometers piste en 79 liften. Het is dan ook niet voor niets het grootste skigebied van de Dolomieten. Avontuurlijke ski tours zoals de Seiser Alm Ronda, de Seiser Alm/Val Gardena Ronda en de Sellaronda nemen je mee op een dagtrip door de Dolomieten. Kom jij het beleven?

Ontdek het fantastische gebied Obereggen
Spectaculaire vergezichten, uitdagende pistes, bijzondere wandelroutes en vele andere mogelijkheden om te genieten van een unieke wintersport, je vindt het in Obereggen. Wat al een fantastische wintersportbestemming was, is nu nog beter geworden. De "Campanil" stoeltjeslift heeft in plaats van 2 wel 6 zitplekken om de wintersporters nog sneller de piste op te brengen. Deze lift brengt je naar een gloednieuwe blauwe piste die wel 700 meter lang is.
Südtirol-Obereggen-Oberholz.jpg

Of probeer jij de "Zanggen ll" piste uit? Deze piste biedt genoeg ruimte om jouw ski en snowboard kunsten te perfectioneren. Met een lengte van 700 meter en een gemiddelde breedte van 30 meter biedt deze piste meer dan genoeg ruimte voor beginners en gevorderden. De piste heeft een gemiddelde daling van 30 procent met pieken van wel 44 procent. Aan het eind van een lange dag op de pistes is het tijd om te ontspannen in de nieuwe berghut 'In. Treska'. In deze kleine hut geniet je van een spectaculair uitzicht.

Beleef een onvergetelijke kerst in Zuid-Tirol
De kerst voelt als een sprookje wanneer je wandelt over de markten in Zuid-Tirol. Overal zie je twinkelende lichtjes, kerstbomen en de heerlijkste geuren komen aan je voorbij. Met een warm versgebakken koekje in de hand en een warme chocomelk met slagroom beleef jij een onvergetelijke kerst. Naast de vijf originele Zuid-Tiroolse kerstmarkten in Bolzano, Meran, Brixen, Sterzing en Bruneck zijn er dit jaar in veel andere plaatsen ook gezellige kerstmarkten te vinden. Wil jij weten welke markten er zijn dit jaar? 
https://www.suedtirol.info/en/experience/christmas-christmas-markets

Naast dat de kerstmarkten natuurlijk fantastisch zijn om te bezoeken, zijn ze vanuit de organisatie ook bezig met het verduurzamen van deze markten. De kerstmarkten zijn dan ook gecertificeerd als een Green Event. Dit houdt in dat er aandacht besteedt wordt aan waardecreatie van de regio, dat er efficiënt gebruik gemaakt wordt van middelen en er wordt zorggedragen voor een goed afvalbeleid. Ook moeten de markten goed bereikbaar zijn en wordt er gekeken naar de sociale verantwoordelijkheid die de organisatie heeft. Meer weten over dit certificaat en de stappen die de markten nemen om hieraan te voldoen? Lees hier meer. 
Südtirol-kerk.jpg

Ontdek verschillende highlights van de kerst in Zuid-Tirol
Elke winter is er bij Lake Carezza in de Dolomieten een unieke kerstmarkt. Hier vindt je de traditionele houten hutten waar regionale producten verkocht worden. Omgeven door sneeuw en ijssculpturen geniet je van de kerstmagie. Ontdek nu de aanbieding en verblijf in deze prachtige omgeving in een unieke sfeer. 

Ga je liever een avondje uit in Brixen? Laat je dan meenemen in het verhaal van Liora en Monsieur TickTack tijdens een bijzondere licht musical. In slechts 20 minuten wordt je meegenomen in een spectaculaire voorstelling. Kom jij genieten? Lees hier meer over de bijzondere voorstelling.
Südtirol-Brixen-lichtmusical.jpg

Speciale aanbieding voor de kerstMet de kerst genieten in Zuid-Tirol dat willen we natuurlijk allemaal! Met deze aanbiedingen geniet je nog meer en wordt het gegarandeerd een top vakantie.

  1. Dolomiti superski, ontvang een gratis dag skiën bij het boeken van 3 dagen. 
  2. Ski special, ontvang 50% korting op skipassen of hike kaarten
  3. Welkom weekend, ontvang korting op jouw skipas
  4. Gratis skipas week in Ahrntal, ontvang een gratis skipas bij het boeken van een vakantie

Nieuwe accommodaties in Zuid-Tirol
Ben jij nog op zoek naar een accommodatie voor de komende winterperiode? Er zijn ook dit jaar weer veel nieuwe accommodaties bijgekomen waar jij echt zult gaan ontspannen. Waar zou jij wel willen verblijven? 

Nieuw voor families:
Hotel Familiamus
Movi Family Apart Hotel (4 sterren superieur) in Corvara

Nieuw voor een workation:
Ama stay

Nieuwe luxe accommodaties:
Badia Hill Hotel
Amus Chalets
Südtirol-kinderen-skiklas.jpg

Over Zuid Tirol
Südtirol-logo.jpgZuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelinsterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk. Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/nl