Zuid-Tirol verbetert je welzijn door Forest Bathing

Zuid Tirol Alfi16-5-21. Forest bathing op Japanse wijze houdt in dat je werkt aan het versterken van je welzijn door lange wandelingen te maken in het bos.

 

Stressvermindering en een positief effect krijgen op je immuunsysteem, hormoonsysteem en je zenuwstelsel krijg je door o.a. actief te zijn in het bos. In Zuid-Tirol is het meer dan wandelen alleen, want ook wat uit de natuur komt levert een positieve bijdrage. Daarom is 'forest bathing' hier ‘alle goede invloeden uit het bos’. 
Uiteraard kun je helemaal op je eigen manier de Zuid-Tiroolse bossen in om te genieten van ‘forest bathing’. Of je pakt het net iets groter aan en gaat op pad met een gids. Vlakbij de stad Meran/Merano kun je een ochtend met een gids de bossen van de Partschins waterval in om te genieten van de geluiden, het uitzicht en de geuren. 
Zuid Tirol Alfi

Om op een andere bijzondere manier te genieten van het bos kun je terecht op de volgende locaties:
Europa’s hoogste dennen plateau is Salten, tussen Jenesien en Mölten/Meltina, boven Bolzano.
In de Ultental vallei zijn de beschermde en eeuwenoude dennenbomen te vinden.
In Alta Badia kun je een wandeling maken over het dennenpad, de Lärchenweg. Hier kun je zelfs een boom sponsoren, als onderdeel van het ‘Wow Nature’ project.

Van het bos in je keuken
We kennen de regio van de appels, wijn, kaas en Speck. Allemaal prachtige producten die gemaakt worden met behulp van de natuur. Minder bekend is de Zuid-Tiroolse dennenolie, van zowel de dennenboom als de parasolden boom. Terug te vinden in cosmetica en essentiële oliën, maar ook in de keuken. Zo is er bijvoorbeeld pasta met dennenolie, maar ook grappa, chocolade en siroop. Nu kun je deze producten zelf in huis halen, maar nog leuker is proeven hoe Zuid-Tiroolse chefs het bos naar kun keuken halen. In het Michelin Sterrenrestaurant Johannesstube van Chef Theodor Falser is elk ingrediënt handgekozen, uit de directe omgeving en proef je in ieder bijzonder gerecht het bos. Restaurant TANN biedt moeder natuur op een bord. Deze forest kitchen gebruikt enkel lokale ingrediënten. De kruiden en groenten komen uit eigen tuin, en alle andere verse ingrediënten komen bij de boerderij om de hoek vandaan.
Zuid Tirol Almo

Speciale accommodaties
Voor een volledig natuurgevoel kun je verblijven in Hotel Seehof bij Brixen/Bressanone. Dit is niet alleen een prachtige accommodatie, maar alles rondom dit complex is ingesteld op 'forest bathing'. De spa, het natuurlijke meer, het bos rondom en de keuken, overal komt het werken aan je welzijn met bos in terug.

Daarnaast zijn de volgende accommodaties een aanrader:
Berghotel My Arbor in Brixen
Forestis hotel in Brixen
Glamping boomhut in Sexten
Hotel Valsegg met een nieuw forest bathing chalets
De hoogste camping in de Dolomieten, Sass Dlacia

In Zuid-Tirol kun je ook op de volgende plaatsen genieten van ‘forest bathing’: Partschins/Parcines, Tisens/Tesimo, Hafling/Avelengo-Vöran/Verano, Vitalpina Hotels, Hotel Saltus in Jenesien/S.Genesio Atesino, Alpiana Resort in Völlan/Foiana bij Lana, en My Arbor in St. Andrä/S. Andrea bij Brixen/ Bressanone. 
Zuid Tirol Hebe

Meer weten? Neem een kijkje op de website.

Over Zuid Tirol
Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk. Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/nl