Zuid-Tirol houdt de moed erin met positieve berichten

Sudtirol HelicoptervluchtFilm 302-4-20. Noord-Italië lijdt onder de gevolgen van het coronavirus en de beperkingen, maar de bewoners van Zuid-Tirol leggen zich er niet zomaar bij neer.

 

 

Het noorden van Italië is zwaar getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Ondanks een volledige lock-down en opgelegde beperkingen van de regering om de verspreiding van het virus tegen te gaan weten de bewoners en ondernemers in Zuid-Tirol er het beste van te maken. We delen dan ook graag enkele positieve berichten uit de regio.

Sudtirol Oberalp Group Sewing workKledingfabrikant maakt mondkapjes en schorten
Oberalp Group, bekend van outdoor-kledingmerken als Salewa en Dynafit, heeft haar productielijn tijdelijk ingezet voor de fabricatie van extra mondkapjes. Daarmee kunnen ze lokale ziekenhuizen helpen de tekorten aan te vullen. In totaal heeft de kledingfabrikant al 20 miljoen maskers gemaakt en 600.000 medische schorten. 

AlpINN mooiste museumrestaurant ter wereld
Het unieke restaurant dat de top van de Kronplatzberg siert is in maart, tijdens de LCD Awards in Berlijn, uitgeroepen tot mooiste museumrestaurant ter wereld. Deze awards worden ook wel 'de oscars van de culturele sector' genoemd. Het restaurant is onderdeel van het LUMEN museum voor bergfotografie en wordt gerund door sterrenchef Norbert Niederkofler en Paolo Ferretti.
Gasten genieten van een hoogwaardig menu dat samengesteld is met ingrediënten die in dit berggebied voorkomen. Moderne interpretaties van traditionele klassiekers. Dat smaakt allemaal nog net even iets lekkerder door het fantastische uitzicht dat je er gratis bij geserveerd krijgt.
Sudtirol AlpINN museumrestaurant

Virtueel wandelen tussen de toppen van de Drei Zinnen
Kun je echt niet wachten om weer in de bergen van Zuid-Tirol te zijn? Maak dan een virtuele wandeling tussen de toppen van de Drei Zinnen, of geniet van het uitzicht op het hoogste punt van het Texelgruppe natuurgebied. We geven toe, het is niet helemaal hetzelfde, maar zo ben je er toch eventjes uit! Meer virtuele uitzichten vind je via deze link.
Sudtirol DreiZinnen

Helicoptervlucht over Zuid-Tirol
Vlieg met een helicopter over Zuid-Tirol en kijk om je heen met behulp van een 360-graden camera. De beelden zijn prachtig en betoverend. Misschien spot je wel een bergtop waar je hebt gewandeld of geskied? De hele video is te bekijken via deze link.
Sudtirol Helicoptervlucht

Sudtirol mondkapje recyclebaarRecyclebare mondkapjes
Een wolproducent uit Ultental/ Val d’Ultimo in Zuid-Tirol maakt herbruikbare mondkapjes van wol. De maskers zijn niet bedoeld voor medisch gebruik maar voor burgers die zichzelf willen beschermen. Ze zijn na gebruik makkelijk te reinigen door er meermaals met hete stoom van een strijkijzer overheen te gaan.

Over Zuid Tirol
Sudtirol logoZuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk. Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/nl