Skirama Dolomiti 380 km skiplezier met 1 skipas

Madonna di Campiglio SKIRAMA bergen zon6-12-19. Aan de zuidzijde van de Alpen heeft het flink gesneeuwd. De zon schijnt volop en de pistes liggen er werkelijk tiptop bij. Ideaal voor wintersport in een Italiaans skiparadijs.

 

 

Skirama Dolomiti adamello brenta omvat 8 gevarieerde wintersportgebieden in en rondom de Brenta Dolomieten (Unesco werelderfgoed) in Trentino en met 1 enkele skipas staan er 150 liften, 380 km pistes en adembenemende panorama’s ter beschikking. Hieronder informatie over de seizoensstart, nieuws, evenementen en diverse tips voor een geslaagde wintersportvakantie in de Italiaanse regio Trentino.
Dolomiti Skirama Trentino

Madonna di Campiglio – open
Folgarida-Marilleva & Pinzolo: open vanaf 5 december met in totaal 150 km aaneengesloten wintersportplezier in en rond de Brenta Dolomieten.
Folgarida – Marilleva: 5-8 december SNOWWEEK opening!
Madonna di Campiglio: 8 januari 2020: FIS World Cup Night Slalom
6 + 20 februari en 05 + 12 maart 2020 – Ski Sunset bij diverse hutten met aperitief
Madonna di Campiglio SKIRAMA bergen zon

Pejo: open vanaf 6 december
Hoogst gelegen dorp in Trentino waar je tot op 3.000 m stijgt voor prachtige afdalingen door natuurpark Stelvio.
8 maart 2020 SnowAle – bij diverse hutten lokaal gebrouwen bier en lekkernijen proeven.
PEJO PLASTIC FREE eerste skigebied ter wereld dat alle plastic in de ban doet; hier geen bekertjes, rietjes, zakjes ketchup en mayonaise meer. Dit is een eerste stap naar een nog groener Val di Sole.

Pontedilegno – Tonale: open
Lang seizoen tot in mei 2020 met de Presena gletsjer en de prachtige 11km lange afdaling tot in Pontedilegno.
Mis deze niet: ICE MUSIC: elke donderdag- en zaterdagmiddag van januari tot maart uniek concert in een iglo met instrumenten uit ijs gemaakt. De Amerikaan Tim Linhart is de grondlegger van IceMusic .
Dolomiti Paganella Skirama piste bergen

Andalo – Fai della Paganella: open
Gevarieerd gebied met zicht op de Brenta Dolomieten en vanaf de top Paganella Gardameer.
Ben je gek op chocolade? 12-15 december Eurochocolate Christmas.... mmm!
Wil je de Amerikaanse skikampioen Bode Miller uitdagen? 1 februari 2020 mag je je techniek en snelheid meten met hemr op de piste Olimpionica 2.

Monte Bondone: open vanaf 06 december
Ideaal voor een city ski in combinatie met de bisschopsstad Trento. Overzichtelijk gebied met Olympisch snowpark voor alle ‘riders’.
Avondskiën inclusief snowpark op dinsdag en donderdag met fraaie LED verlichting.
SKIRAMA Monte Bondone

Alpe Cimbra – Folgaria, Lavarone: open vanaf 07 december
Een gebied met 3 authentieke dorpen voor alle wintersporters waar ook langlaufers met 85 km aan loipes genoeg uitdaging vinden. Maar denk ook aan sleddog, icekart, toerskiën en sneeuwschoenwandelen.
Ciaspo Magna Cimbra 18.01.2020 waarbij een mooie sneeuwschoenwandeling met overheerlijke culinaire pauzes wordt gecombineerd.

Trentino Ski Sunrise
In alle gebieden vindt er ook een Ski Sunrise plaats. De lift gaat specifiek vòòr zonsopgang open zodat je op de top van dit natuurlijk spektakel kunt genieten. Daarna een top ontbijt en als eerste sporen door de sneeuw trekken.
Alle data voor komende winter zijn via www.visittrentino.info te zien.

Wintersport in bella Italia; geniet van de sfeer en top gastronomie!
Dolomiti Paganella Skirama logoItalië ver weg? Dat valt reuze mee. Vanuit centraal Nederland is het 1100 km naar diverse gebieden van Skirama Dolomiti. Vliegen kan ook; op Verona, Innsbruck of Milaan-Bergamo (Fly-Ski shuttle).
Er zijn bovendien aanbiedingen inclusief skipas. Eten en drinken is in Italië best betaalbaar. Denk aan een cappuccino op de piste voor € 2,00; je kunt in de gebieden van Skirama Dolomiti genieten van een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Aanbiedingen inclusief Skirama Skipas zoals FREE SKI in december en april (30.11 – 22.12 en vanaf 28.03). Overige aanbiedingen & informatie, kijk op www.skirama.it/nl/ 

Hartelijke groeten en mooie feestdagen gewenst vanuit bella Italia.