TravelEssence compenseert CO2 met Cathay Pacific

TravelEssence Cathay 19 Contract4-11-19. Met Fly Greener emissieprojecten van luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific zal reisorganisatie TravelEssence de CO2-uitstoot van klanten en werknemers volledig compenseren.

 

Steeds meer reisaanbieders en touroperators nemen verantwoordelijkheid voor de druk van de reisbranche op het klimaat. TravelEssence heeft sinds oprichting duurzaam toerisme als uitgangspunt. Oprichter Andrew Morten tekende een overeenkomst met Cathay Pacific. TravelEssence zal de CO2-uitstoot van zowel klanten als werknemers volledig gaan compenseren via de Fly Greener projecten van de premium airline. Een grote stap en nieuwe mijlpaal in de missie van TravelEssence om van 'beter reizen' de nieuwe norm te maken.
TravelEssence Cathay 19 Contract

TravelEssence kiest Fly Greener compensatieprogramma van Cathay Pacific
Voor alle reizigers die bij TravelEssence een maatwerk reis boeken naar Australië of Nieuw-Zeeland wordt de CO2-uitstoot van zowel de vlucht als het landprogramma gecompenseerd. Per klant wordt €15 euro gereserveerd voor projecten die bijdragen aan een lagere uitstoot van broeikasgassen. TravelEssence kiest voor de Fly Greener Projects van Cathay Pacific, waar alle gefinancierde projecten zijn gecertificeerd volgens de Gold Standard, wat betekent dat ze verifieerbaar en geloofwaardig zijn, en daadwerkelijk een verschil maken voor de lokale gemeenschap. Dinsdag 29 oktober tekenden Andrew Morten (oprichter TravelEssence) en Will Kerr-Muir (Country Manager France & Benelux Cathay Pacific) de overeenkomst op het kantoor van Cathay Pacific op Schiphol. 

"We zijn enorm trots dat onze samenwerking met TravelEssence wordt uitgebreid met hun deelname aan ons Fly Greener programma. Zij zijn de eerste reisaanbieder die de compensatie van de volledige onderneming exclusief bij ons onderbrengt"
Will Kerr-Muir, Country Manager France & Benelux - Cathay Pacific Airways

Eén van de door TravelEssence gekozen Fly Greener projecten richt zich op Bangladesh, waar 160 miljoen mensen dagelijks koken op vervuilende ovens die niet alleen gevaarlijk zijn voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de gebruikers. Vervanging van deze ovens draagt direct bij aan de levensstandaard van deze gezinnen en zorgt voor 50% minder uitstoot. 

Ook werknemers worden volledig gecompenseerd
Andrew Morten (oprichter TravelEssence) gelooft in 'beter reizen', en beter reizen begint bij jezelf. "Wanneer we onze klanten adviseren over een duurzame aanpak van hun reis, moeten we zelf natuurlijk ook bijdragen". Onderdeel van de overeenkomst met Cathay Pacific is een flinke investering waarmee de uitstoot van het TravelEssence team ruimschoots wordt gecompenseerd. "Ik ben ontzettend trots dat onze reizen de impact op mens en milieu niet alleen compenseren, maar méér dan goed maken. Wij geloven in wereldwijde oplossingen voor wereldwijde problemen". Naast de projecten van Cathay Pacific investeert TravelEssence ook in andere duurzame initiatieven, zoals het planten van bomen en het ondersteunen van lokale ondernemers op de plaats van bestemming.

Een gedeelde visie en een gezamenlijk doel
Al jarenlang werkt TravelEssence samen met Cathay Pacific, een van de toonaangevende airlines voor vluchten naar Azië en Oceanië. De hoogwaardige service en het innovatieve karakter van Cathay sluiten goed aan op de normen en waarden van TravelEssence, zo vindt ook Kerr-Muir: "naast onze liefde voor reizen, delen wij dezelfde visie op het verduurzamen van de reisindustrie. Deze overeenkomst markeert een enorme stap voorwaarts in onze samenwerking en we kijken uit naar een succesvolle en groenere toekomst samen."

 

Net als TravelEssence is ook Cathay op meerdere vlakken op zoek naar oplossingen die emissie reduceren. 'Als premium-luchtvaartmaatschappij erkennen we de verantwoordelijkheid die we hebben om de impact van onze activiteiten op het milieu te verminderen. Dit is een belangrijke reden voor de uitrol van onze geavanceerde, zuinige A350-vliegruiten, die uitstoot van broeikasgassen tot wel 25% verminderen ten opzichte van de vorige generatie toestellen', aldus Kerr-Muir. 

Meer lezen over de Fly Greener Projects van Cathay Pacific? Bezoek dan: www.cathaypacific.com  

Over TravelEssence
Specialist in het samenstellen en oragniseren van 100% maatwerkreizen door Australië en Nieuw-Zeeland. TravelEssence heeft een uniek, eigen netwerk van circa 1500 kleinschalige accommodaties, uitsluitend gerund door locals. Persoonlijk geselecteerd naar de hoogste norm in gastvrijheid, lokale expertise en duurzame zorg voor mens en milieu. TravelEssence is in 2006 opgericht door Nieuw-Zeelander Andrew Morten en inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Europa, met vestigingen in Duitsland en het hoofdkantoor gevestigd in Zeist. Meer informatie? www.travelessence.nl/beterreizen 

Over Cathay Pacific
Cathay Pacific is de internationale luchtvaarmaatschappij van Hongkong. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol vliegt Cathay Pacific dagelijks met een Airbus A350-1000 rechtstreeks naar Hongkong. Vanaf Brussels Airport vliegt de luchtvaartmaatschappij vier keer per week met een Airbus A350-900. Vanaf de thuishaven Hongkong biedt de airline verbindingen naar meer dan 200 bestemmingen in 52 landen en gebieden. De 5-sterrenmaatschappij is meerdere malen erkend als 's werelds beste airline door Skytrax en staat bekend om het comfort van de verschillende reisklassen, haar elegante design en kenmerkende Aziatische, persoonlijke service. Cathay Pacific is een van de oprichters van de oneworld alliantie.