TravelEssence introduceert 'beter reizen'

TravelEssence 19 boom10-6-19. Zonder schuldgevoel reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Reisbureau TravelEssence investeert in lokale ondernemers en volwaardig CO2-compensatieprogramma.

 

Toeristen zijn zich steeds meer bewust van de ecologische en sociologische voetafdruk van hun reizen. De uitstoot van vervoer, de belasting van het milieu en de aantasting van cultureel erfgoed zijn negatieve gevolgen van toerisme. Deze bewustwording veroorzaakt 'Travel guilt'; Dit speelt steeds vaker een rol bij de beluistvorming om op reis te gaan. Hoog tijd voor de reisbranche om verantwoordelijkheid te nemen. TravelEssence, specialist in maatwerkreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland, is voorloper op het gebied van duurzaam reizen. Het reisbureau hanteert een volwaardig C02-compensatieprogramma en investeert in lokale ondernemers en verschillende ontwikkelingsprojecten om een schoner klimaat en duurzaam toerisme te ondersteunen. Zo maakt TravelEssence 'guilt-free' reizen mogelijk. 
TravelEssence 19 boom
TravelEssence verkleint voetafdruk
TravelEssence gelooft in 'beter reizen', en adviseert haar klanten graag over de verschillende maatregelen die je als reiziger kunt nemen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Eigen verantwoordelijkheid voor de klant, naast de duurzame oplossingen die al in het reisprogramma zijn opgenomen. Daarnaast investeert het bedrijf op verschillende manieren in projecten voor een schoner klimaat en duurzamer toerisme. C02-compensatie van vluchten en autoritten is bij TravelEssence standaard. Eveneens worden ontwikkelingsprojecten ondersteund waarbij vervuilende ovens in onderontwikkelde gebieden worden vervangen door milieuvriendelijke varianten, en worden bomen geplant in het Te Urewera regenwoud. 

"Ik ben ontzettend trots dat onze reizen de negatieve impact op mens en milieu niet alleen compenseren, maar méér dan goed maken. Wij geloven in wereldwijde oplossingen voor wereldwijde problemen" Andrew Morten, oprichter TravelEssence.
TravelEssence 19 Andrew Morten

C02-compensatie altijd bij de reis inbegrepen
Om uitstoot van broeikasgassen te compenseren is TravelEssence gestart met een nieuw project. Onderdeel daarvan is de C02-compensatie-toeslag voor vluchten. Deze bijdrage, van slechts 15 euro, is in principe vrijwillig. Kiest de klant ervoor het bedrag niet te betalen, dan neemt TravelEssence deze voor haar rekening. Los van de compensatie per reiziger, heeft het bureau al 10.000 euro in dit C02-compensatie-project geïnvesteerd. 

Investeren in lokale ondernemers
Minstens net zo belangrijk als het investeren in klimaat en natuurbehoud van een bestemming, is het behoud van de lokale cultuur. TravelEssence werkt al sinds de oprichting in 2006 samen met lokale, kleinschalige partners en maatschappelijke initiatieven die inheemse culturen een waardig podium bieden. Zo krijgt de reiziger een authentieke ervaring, en profiteert de lokale bevolking op een duurzame manier  van het toerisme. "Deze aanpak zit in het DNA van ons reisbureau" zegt Andrew Morten, oprichter van TravelEssence. "De lokale bewoners maken de bestemming. Zij kennen immers de unieke plekken en bijzondere verhalen die daarbij horen. Wij stellen alles in het werk om een duurzame, goede relatie met de lokale bevolking te onderhouden, zodat reizigers ook in de toekomst kunnen genieten van de lokale gastvrijheid". 
TravelEssence 19 logo
Over TravelEssence
Specialist in het samenstellen en oragniseren van 100% maatwerkreizen door Australië en Nieuw-Zeeland. TravelEssence heeft een uniek, eigen netwerk van circa 1500 kleinschalige accommodaties, uitsluitend gerund door locals. Persoonlijk geselecteerd naar de hoogste norm in gastvrijheid, lokale expertise en duurzame zorg voor mens en milieu. TravelEssence is in 2006 opgericht door Nieuw-Zeelander Andrew Morten en inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Europa, met vestigingen in Duitsland en het hoofdkantoor gevestigd in Zeist. Meer informatie: www.travelessence.nl/beterreizen