Brazilië sneller en voordeliger bereikbaar

Vakantiebeurs 18 KLM15-12-18. Brazilië is ver en duur... Nee hoor! Kom naar de Vakantiebeurs en ontdek dat deze tropische bestemming veel dichterbij is en goedkoper te realiseren dan je durft te dromen.

 

 

Strand en samba, carnaval en voetbal: Brazilië staat waarschijnlijk bij iedereen wel op de bucketlist. Hoog tijd dus om het magische land af te vinken, want mede dankzij KLM is Brazilië nu beter en vooral sneller en voordeliger bereikbaar. De nationale Blauwe Trots vliegt namelijk sinds dit voorjaar meerdere keren per week op het Braziliaanse Fortaleza in het tropische noordoosten van het immense land; dat scheelt twee tot drie uur vliegen ten opzichte van de zo'n 3000 kilomter zuidelijker gelegen steden Rio en São Paulo. En dat is ook terug te zien in de prijs. Om dat te vieren, pakt de staat Ceará waar Fortaleza de hoofdstad van is, de komende Vakantiebeurs van 10 tot en met 13 januari stevig uit. Op naar de Braziliaanse stand dus, al is het maar om alvast een caiprinha te proeven.
Vakantiebeurs 18 TUI

Fortaleza en Ceará zijn geen onbekenden op de Nederlandse reismarkt. Van 2000 tot ongeveer 2006 gingen diverse Nederlandse vakantievluchten naar de paradijselijke stranden pal onder de evenaar, maar daarna werd het stil. Tot KLM zijn kans schoon zag en in het gat sprong. Voor de vliegmaatschappij is Fortaleza namelijk niet alleen een mooie bestemming voor Nederlandse reizigers, het is ook het ideale vertrekpunt voor Brazilianen uit het noorden van het land die naar Europa willen, zonder eerst helemaal naar Rio of São Paulo te moeten, vertelt Ivens Signorini van de Braziliaanse Ambassade in Nederland.

Ideaal dus voor Brazilianen en KLM, maar zeker ook voor Nederlandse toeristen. Niet alleen is Fortaleza een prachtige strandbestemming, het is ook de poort naar bijvoorbeeld de wereldberoemde Amazone. KLM werkt samen met de Braziliaanse airline GOL die vanuit Fortaleza binnen een paar uur naar het oerwoud vliegt. Of naar Rio, de Pantanal of de watervallen van Iguaçu. Prijsvechter GOL vliegt vanaf Fortaleza kortom naar praktisch elke denkbare droombestemming in Brazilië, dus liggen alle mooie bestemmingen in het land dankzij de combinatievluchtn met KLM nu binnen bereik.
Vakantiebeurs 18 KLM

Dat is volgens Signorini ook de reden dat steeds meer Braziliaanse bestemmingen zich nu in Nederland willen profileren. Zoals het prachtig regenwoudgroene Tocantins dat net als vorig jaar weer naar de Vakantiebeurs komt. Het pal onder Ceará gelegen Rio Grande do Norte met de populaire toeristische hoofdtad Natal en de bruisende badplaats Pipa komen ook terug. Dat heeft weer te maken met het feit dat een grote Nederlandse touroperator waarschijnlijk op de Vakantiebeurs bekend gaat maken daar met een eigen charter op te gaan vliegen. Reden genoeg dus voor een bezoek aan de Vakantiebeurs waar op de stand van Brazilië natuurlijk de overheerlijke cocktail Caipirinha is te proeven!
Vakantiebeurs 19 logo
Doe mee met onze Mail & Win actie en maak kans op een gratis toegangskaart voor de Vakantiebeurs 2019.