BMW toont Le Mans-historie tijdens Historic GP

BMW V12 LMR 99 neus11-8-18. Tijdens de 7e editie van de Historic Grand Prix op het circuit van Zandvoort presenteert BMW drie bijzondere Le Mans racers.

 

Met de sfeervolle BMW Motorsport Paddock creëert BMW Group Nederland wederom een uniek pop-up museum in het Zandvoortse rennerskwartier. Tijdens de driedaagse Historic Grand Prix kunnen bezoekers hier hun hart ophalen aan maar liefst drie kopstukken uit de rijke historie van BMW in de 24 uur van Le Mans.

BMW McLaren F1 GTR Longtail lv

Deze drie Le Mans Legends komen bovendien ook elke dag in actie op de baan, bestuurd door bekende Nederlandse coureurs. Voormalig BMW-fabrieksrijder Peter Kox wordt herenigd met de even zeldzame als fenomenale McLaren-BMW F1 GTR Longtail waarmee hij in 1997 op Le Mans furore maakte. Jan Lammers, die dit jaar voor de 24e keer aan de start verscheen van de 24 uur van Le Mans, rijdt met de BMW V12 LMR, in 1999 winnaar van de beroemde 24 Heures.
BMW V12 LMR 99 neus

John Bosch, jarenlang internationaal succesvol in de rallysport met een BMW M3 (en meervoudig deelnemer aan de 24 uur van Le Mans), stapt in een BMW M1 Procar die in 1981 op Le Mans in actie kwam. Overigens werd die M1 destijds ingezet door Dr. Helmut Marko, die tegenwoordig een hoofdrol speelt in het F1-team waarvoor Max Verstappen uitkomt.
BMW M1 Procar Mnchner Wirte lzij

De bijzondere band tussen BMW en Zandvoort gaat terug naar 1939, toen in Zandvoort de eerste autorace in Nederland werd verreden, toen nog op een stratencircuit. Een BMW 328 Roadster won die dag één van de wedstrijden.

De Historic Grand Prix Zandvoort 2018 vindt plaats van vrijdag 31 augustus t/m zondag 2 september.