Max Wüst maakt debuut als jongste in Mercedes-Benz SLK Cup

Mercedes SLK 21 Marcel Wüst auto1-4-21. Tijdens Pasen debuteert de 16-jarige Max Wüst in de Mercedes-Benz SLK Cup. Hij komt uit voor Team Wüst Racing uit Hoekse Waard.

 

 

Mercedes SLK 21 Marcel Wüst portretElk jaar worden op Circuit Park Zandvoort de traditionele paasraces gehouden. Eén van de deelnemende klassen aan dit evenement is de Mercedes-Benz SLK Cup. Dit jaar vindt de aftrap van het raceseizoen plaats met een competitietraining, die zonder publiek verreden wordt.
Max Wüst uit, Mijnsheerenland, is omstreeks zijn achtste jaar begonnen met karten op het kartcircuit aan de Voorweg in Strijen. Autoracen met de Mercedes-Benz SLK is een andere discipline, aldus Max Wüst: “De SLK is een uitdagende raceauto en alle deelnemende auto’s zijn gelijk. Waar het dus op aankomt is de vaardigheid van de coureur.”
Autoracen heeft Max niet van een vreemde. Zijn vader, Marcel Wüst, heeft al heel wat kilometers afgelegd in dezelfde Mercedes-Benz SLK cup en ook in het Duitse Tourenwagen Legenden kampioenschap. Vanzelfsprekend ook in een Mercedes-Benz. Max Wüst is de jongste debutant in de Mercedes-Benz SLK cup ooit.
Jammer voor de jonge debutant en alle andere deelnemers dat publike nog steeds niet welkom is op het circuit.
Mercedes SLK 21 Marcel Wüst auto