Michael van der Mark blijft bij Yamaha in WorldSBK

Michael van der Mark staand Eric de Seynes Alex Lowes 18Michael van der Mark staand Eric de Seynes Alex Lowes 1820-7-18. Ook in 2019 zullen Michael van der Mark en zijn teammaat Alex Lowes op een Yamaha YZF-R1 strijden in het WK Superbike. Tot grote tevedenheid van Yamaha-baas Eric de Seynes.

 

 

Michael van der Mark en Alex Lowes zullen opnieuw de aanval van Yamaha op het FIM Superbike Wereldkampioenschap leiden in 2019, nadat de twee rijders tijdens het recente Misano raceweekend overeenstemming hadden bereikt met Yamaha Motor Europe.
Michael van der Mark staand Eric de Seynes Alex Lowes 18

Het seizoen 2019 wordt de derde van Van der Mark in Yamaha-kleuren. De voormalige Europese Superstock en FIM World Supersport kampioen hebben tijdens zijn debuutseizoen aan boord van de Yamaha YZF-R1 in 2017 twee podiumplaatsen veroverd, een prestatie die hij al in 2018 heeft overtroffen.

Michael van der Mark staand 18De 25-jarige Nederlandse rijder is al zeven keer op het podium geëindigd tijdens de eerste helft van het seizoen 2018, waaronder een eerste WorldSBK-overwinning in Race 1 in Donington Park. Van der Mark ging vervolgens naar de overwinning in Race 2 tijdens de Britse ronde om zijn eerste dubbele overwinning veilig te stellen tijdens zijn meest succesvolle WorldSBK-evenement tot nu toe. Van der Mark ligt momenteel derde in het kampioenschap van 2018 met 248 punten.

Van der Mark heeft ook veel succes beleefd aan de Suzuka 8 Hour endurance race en won bij drie van de vijf keren dat hij de race betwistte, met zijn laatste overwinning in 2017 toen hij naast Lowes en Katsuyuki Nakasuga voor het Yamaha Factory Racing Team reed.

Voor Lowes zal het seizoen 2019 zijn vierde zijn met Yamaha's officiële WorldSBK-team, waarvan hij een integraal onderdeel is sinds Yamaha hun officiële terugkeer naar het FIM Superbike Wereldkampioenschap in 2016 heeft gemaakt.

De 27-jarige Britse rijder heeft sinds het begin van het seizoen 2017 zeven podiumplaatsen behaald voor Yamaha, waaronder een eerste overwinning in de Tsjechische Republiek in Brno. Lowes ligt op dit moment gelijk aan de vijfde plaats in het kampioenschap van 2018 met 193 punten.

De voormalige Britse Superbike-kampioen is ook tweevoudig winnaar van de prestigieuze Suzuka 8 Hour endurance race en heeft in 2016 en 2017 back-to-back overwinningen voor Yamaha behaald.

De officiële WorldSBK-ploeg van Yamaha heeft zijn line-up voor het seizoen 2019 veiliggesteld en is volledig gemotiveerd om na de zomervakantie terug te keren naar actie, voor ronde 10 van het MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap op het internationale circuit van de Algarve in Portimão, Portugal. vindt plaats van 14-16 september. 
Michael van der Mark Alex Lowes 18 eerste

Michael van der Mark
Pata Yamaha Official WorldSBK Team
"Ik ben erg blij dat ik voor een derde seizoen bij Yamaha heb getekend. Ik vertrouw op dit project, Yamaha gelooft in mij als rijder en dit zorgt voor een sterke combinatie. Hoewel we nog steeds werken aan verbetering, is het duidelijk dat we hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt, tot het punt dat we nu elk weekend races winnen en aan het front vechten. Ik kijk er naar uit om deze trend voort te zetten en een volgende stap voorwaarts te maken terwijl we werken aan ons belangrijkste doel: vechten voor het Wereldkampioenschap."

Alex Lowes staand 18Alex Lowes
Pata Yamaha Official WorldSBK Team
"Ik ben erg blij om door te gaan als onderdeel van Yamaha's World Superbike-project, omdat ik al sinds de terugkeer naar de serie in 2016 betrokken ben geweest. Sindsdien hebben we samen veel meegemaakt, sommige ups, sommige downs, maar we zijn zeker in een opwaartse baan. Het was geweldig om mijn eerste race te winnen dit seizoen, maar dit succes betekent gewoon dat we elk weekend meer verwachten. Ik geloof zoveel in dit project, mijn ambitie is altijd geweest om het door te maken een titel voor het Wereldkampioenschap en ik denk niet dat dit onrealistisch is gezien de vooruitgang die we hebben geboekt. Ik heb nog nooit zo veel van racen genoten als ik met dit team en ik zal er alles aan blijven doen om naar Yamaha te komen Enorm bedankt aan Eric de Seynes, Andrea Dosoli en Paolo Pavesio bij Yamaha en aan Paul Denning van het team voor het geloof in mij. "

Eric de Seynes
President, Yamaha Motor Europe NV
"We zijn verheugd om onze samenwerking met Alex en Michael voort te zetten voor het WorldSBK-seizoen 2019.

Ze hebben tot nu toe fantastisch werk geleverd voor Yamaha in het FIM World Superbike Championship en het seizoen 2018 was ons meest succesvolle sinds onze terugkeer in 2016, met drie raceoverwinningen en 10 podiumplaatsen halverwege het kampioenschap. En uiteraard hebben Alex en Michael een belangrijke rol gespeeld in ons succes.

We kijken vol vertrouwen vooruit naar het komende seizoen en werken aan ons uiteindelijke doel: de FIM Superbike Wereldkampioenschappen voor Yamaha. "