Michael van der Mark de nieuwe SUPERMAN!

Film 30MIchael 2 Alex 3 2503018 lzij26-3-18. Michael van der Mark verdient meer aandacht en respect voor zijn goede prestaties in het wereldkampioenschap Superbike.

 

Door: Arie Blokland 

Krantenpagina's vol op de eerste dag van de week over een groep luie multi-miljonairs die door de 'kenners' worden afgeslacht omdat ze het eigenlijk niet waard zijn om op te treden in het shirt van Oranje. Ronald Koeman krijgt de schuld van hun falen. Jammer, want juist Koeman heeft zich als speler altijd keihard ingezet voor het Nederlands elftal. Bovendien vind ik dat hij als trainer een ruime kans verdient om van een zootje ongeregeld een goed draaiend elftal te maken. Dat bouw je niet in enkele weken op. Dus moet hij ook niet na een wedstrijd worden afgebrand.

Helaas kwam Max Verstappen niet verder dan een zesde plaats in de Grand Prix van Australië. Reden voor de 'kenners' van Formule1 om meteen maar te concluderen dat het seizoen niet goed begint voor Max. Gelukkig is de allerbeste F1-coureur van Nederland positief ingesteld. Hij is niet blij met het resultaat in de eerste GP van dit seizoen, maar kijkt nu al vol vertrouwen uit naar de 20 kansen die hij nog krijgt de komende maanden.

Het wielerseizoen is weer begonnen. Gelukkig is voor die keihard werkende mannen de nodige aandacht in de media. Niki Terpstra wint de 206 kilometer lange E3 Harelbeke. Bauke Mollema sluit in Italië een week in de Settimana Internationale Coppi e Bartali af op een tweede plek. Wereldkampioen Peter Sagan zet voor de derde keer de klassieker Gent-Wevelgem op zijn naam.

Jeffrey Herlings is afgelopen weekend niet zo gelukkig in de MXGP van Valencia. De succesvolle motorcrosser weet desondanks de tweede plaats te bemachtigen. Voorwaar een goede prestatie, maar meer dan een stukje tekst zonder foto is het niet waard in de krant van maandag 26 maart. Helaas.

Nog minder aandacht krijgt het Wereldkampioenschap Superbike. Na de MototGP de belangrijkste klasse in de mondiale motorsport. Er doet ook een Nederlander aan mee. Een Rotterdammer. 25 jaar. Hij heet Michael van der Mark, rijdt op een Yamaha YZF R1 van het fabrieksteam, Pata Yamaha Official WorldSBK Team. 

MIchael 2 Alex 3 2503018 lzij
SUPERMAN!
Gelukkig is het niet iedereen ontgaan, maar motorcoureur Michael van der Mark verdient wel iets meer aandacht en respect voor zijn prestaties in het wereldkampioenschap Superbike. De 'Rossi van de Lage Landen' rijdt mee voor de ereplaatsen in het WK. Afgelopen zaterdag bereikt hij ondanks een beetje tegenslag de zevende plaats op het circuit van Buriram in Thailand.

MIchael 2 Alex 3 2503018 kop
Ontevreden over die prestatie staat hij zondag weer vol goede moed aan de start. Michael maakt er een spannende race van en houdt een aantal ronden de kop in de wedstrijd. Uiteindelijk moet hij een snellere Ducati voor laten gaan, maar de rest blijft achter hem. Incluis zijn teammaat Alex Lowes. De Nederlander eindigt als tweede en zet daarmee een geweldige prestatie neer in het sterk bezette internationale rennersveld.

MIchael 2 Alex 3 2503018 Thailand
Dat belooft wat voor de komende wedstrijden. Door zijn goede optreden staat Michael nu op de zesde plek in het kampioenschap. Het ziet er zeker naar uit dat de Rotterdammer de komende maanden zal stijgen in die rangschikking. Op 15 april is de volgende race op het circuit van Aragón in Spanje. Team Pata Yamaha en Van der Mark weten dat er nog een aantal punten voor verbetering vatbaar zijn en ook welke punten dat zijn. Dus we mogen meer verwachten dit seizoen van deze SUPERMAN!

MIchael 2 Alex 3 2503018 portret