Dutch Legend Rally verplaatst naar 2023

4-3-22. Het geduld van de organisatoren, de teams en vooral van de rallyfans die uitkijken naar de eerste editie van de Dutch Legend Rally wordt op de proef gesteld.
Dutch-Legend-Rally-22-Ford.jpg

Nadat de wedstrijd vorig jaar al een jaar werd uitgesteld wegens de aanhoudende gezondheidscrisis, heeft de organisatie noodgedwongen beslist om de wedstrijd nog eens met een jaar uit te stellen. De Dutch Legend Rally wordt verreden op 29 april 2023.

De editie 2021 van de Dutch Legend Rally stond oorspronkelijk op 7 mei op de kalender, maar om beter in de rallykalender van de KNAF te passen werd de datum vervroegd naar 30 april 2022. Helaas zal dat ook niet lukken.

De Stichting Autosport Promotie Nederland wil in Raamsdonksveer een nieuw topevenement lanceren, maar de gezondheidscrisis blijft stokken in de wielen steken. Het terrein dat gebruikt zal worden als hoofdkwartier van de rally, als serviceterrein en waar ook een showproef verreden zal worden, is niet beschikbaar omdat de locatie als testlocatie gebruikt wordt door de GGD. Gelet op de drukke rallykalender na de zomervakantie, ziet de organisatie af van een editie in de herfst om niet in het vaarwater te komen van andere evenementen.
Dutch-Legend-Rally-22-schild.jpg

De organisatie heeft beslist de wedstrijd uit te stellen naar 2023, meer bepaald naar 29 april 2023. Ondertussen blijft de organisatie gesprekken voeren met de betrokken en omliggende gemeenten om volgend jaar meteen een topeditie van de Dutch Legend Rally te presenteren.