Toyota GR Yaris met Elfyn Evans in actie op Goodwood SpeedWeek

Toyota GR Yaris Goodwood SW 20 rally12-10-20. Rallycoureur Elfyn Evans zal laten zien waartoe de GR Yaris in staat is.  Via livestream te volgen op socialmedia.

 

Toyota GAZOO Racing heeft meerdere sportauto’s en coureurs aangekondigd die meedoen aan het 3-daagse autosportspektakel Goodwood SpeedWeek in Engeland. Een voorbeeld is de ster van het Britse toerwagenkampioenschap Tom Ingram en zijn Toyota Corolla van Speedworks Motorsport en Toyota GAZOO Racing. De Britse coureur won twee races en zal met zijn Corolla meedoen aan een shoot-out competitie met als doel de snelste rondetijd op het circuit neer te zetten.
Toyota GR Yaris Goodwood SW 20 lv

Een andere Toyota sportauto die tijdens de Goodwood SpeedWeek (16-18 oktober 2020) zijn opwachting maakt, is de nieuwe Toyota GR Yaris, geïnspireerd op het wereldkampioenschap rally en ontwikkeld door Toyota GAZOO Racing, de autosportdivisie van Toyota. Het vermogen van de GR Yaris is ongekend in zijn klasse, namelijk 192 kW/261 pk. Achter het stuur van de snelste Yaris van het moment (230 km/uur, 0-100 km/uur in 5,2 seconden) is de Britse rallycoureur Elfyn Evans te vinden. De Toyota coureur gaat momenteel aan kop in het rijdersklassement van het World Rally Championship (WRC).
Toyota GR Yaris Goodwood SW 20 rally

Goedkeuring van Master Driver Morizo
De GR Yaris heeft extreem zware tests ondergaan voordat-ie werd goedgekeurd door Toyota GAZOO Racing Master Driver Morizo, beter bekend als Toyota President Akio Toyoda. Het tweede sportmodel van Toyota GAZOO Racing na de GR Supra is een treffend voorbeeld van hoe Toyota zijn race-ervaring en -knowhow gebruikt om steeds betere auto’s te maken en een gepassioneerde fanbase van autosportliefhebbers van over de hele wereld opbouwt.

Alternatief voor Goodwood Festival of Speed
De Goodwood SpeedWeek op het befaamde Goodwood Race Circuit is het alternatief voor het jaarlijks gehouden Goodwood Festival of Speed (and Revival) die vanwege de coronapandemie geen doorgang kunnen vinden. Fans van over de hele wereld kunnen er via een livestream direct vanaf het circuit als het ware bij zijn. En ook op alle socialmediakanalen van Goodwood (Facebook, Twitter en YouTube) is het autosportspektakel tot in detail te volgen.
Toyota GR Yaris Goodwood SW 20 ra

Ultieme showcase
Sinds 2009 is Toyota GAZOO Racing een bekende deelnemer aan het Goodwood Festival of Speed. Sinds 2012 – het jaar waarin de Toyota sportcoupé GT86 geïntroduceerd wordt – keert Toyota’s racedivisie regelmatig terug naar het evenement dat sinds de eerste editie in 1993 is uitgegroeid tot een waar autosportspektakel waar jaarlijks ongeveer 150.000 bezoekers op af komen. De Toyota GR Supra maakte er zijn Engelse publieksdebuut, net als de GR Yaris dit jaar. Toyota beschouwt het evenement ook als een ultieme showcase voor zijn deelnames aan het World Endurance Championship (WEC) en World Rally Championship (WRC).