Winter Trial 2019 voor meest avontuurlijke equipes

Wintertrial 19 drift26-10-18. Ultieme winterrally. Dat is de 19e Winter Trial, die van 27 januari tot en met 1 februari 2019 wordt verreden in de besneeuwde bergen van Oost-Europa.

 

 

 

Wintertrial 19 schildInmiddels zijn al 85 klassieke auto's aangemeld en is er nog plaats voor maximaal 15 teams. Wie zich wil inschrijven, moet dus snel zijn. De Winter Trial 2019, georganiseerd door Classic Events, is een avontuurlijke rally voor auto's tot bouwjaar 1985. Bestuurder en navigator krijgen niet alleen te maken met winterse omstandigheden, maar ook met avondetappes, regularity's en tijdcontroles. Er wordt gestreden in drie klasses: de Challenge Category voor equipes die alleen overdag willen rijden, de competitieve Trail Category met twee pittige avondetappes en de meer ontspannen Touring Category met naast de tijdscontroles slechts één regularity per dag.
Wintertrial 19 skoda

The Eagle's Nest
De rally start op zondag 27 januari 2019 in de Beierse Alpen, Zuid-Duitsland. Via Berchtesgaden, een dorpje in het uiterste zuidoosten van Duitsland dat een interessante rol speelde in de Tweede Wereldoorlog, rijden de teams via een deel van Hitlers bergterugtocht en het Kehlsteinhaus, bekend als The Eagle's Nest, door Oostenrijk, Tsjechië en Slovenië naar de finish in Salzburg op vrijdag 1 februari.
Wintertrial 19 ford
Wintertrial 19 drift

Unieke belevenis
Hoewel uitsluitend auto's van veertig jaar en ouder, dus tot en met bouwjaar 1979, strijden voor de algehele winst zijn dit jaar ook auto's tot en met bouwjaar 1985 welkom. Het deelnemersveld is zeer gevarieerd en internationaal, van ervaren equipes tot teams met minder ervaring die van een unieke belevenis willen genieten. Deelnemers uit onder andere Nederland, België, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Ierland, USA en het Verenigd Koninkrijk zullen de strijd met elkaar aan gaan.
Wintertrial 19 podium

Meer informatie over de Winter Trial 2019 is te vinden op www.thewintertrial.nl, hier is ook alle informatie beschikbaar over de inschrijving voor de laatste 15 beschikbare plaatsen.