Valentino Rossi De biografie - een vertaling van Paul van Hooff

6-5-23. Valentino Rossi won 10 keer de TT van Assen. Maar dat is niet de enige reden waarom deze motorcoureur een legendarische sportheld is geworden. 
Boek-Valentino-Rossi-biografie.jpg

Hij wordt niet alleen in zijn geboorteland Italië vereerd als een volksheld: Valentino Rossi (alias The Doctor) is geliefd bij iedere motorliefhebber, waar ook ter wereld. Natuurlijk door zijn opvallende successen als coureur maar zeker ook door zijn uitzonderlijk charisma.

Zijn race-carrière omvat 26 seizoenen, langer dan welke coureur ook. Met negen wereldkampioenschappen en 115 Grand Prix-overwinningen staat hij op eenzame hoogte. Daarnaast is Valentino de eerste motorcoureur die ook buiten de baan een sportlegende is geworden. Ondanks die roem en rijkdom is Rossi altijd ‘gewoon’ gebleven. Zijn leven en carrière bevat beslist niet alleen hoge pieken, maar ook diepe dalen.

Nu Valentino in 2021 een punt zette achter zijn professionele loopbaan als coureur, is dit het moment voor een monumentaal boek over de beste motorcoureur aller tijden, de meest complete biografie die ooit over ‘nummer 46’ is verschenen.

STUART BARKER is een vermaard motorjournalist uit Groot-Brittannië. Gedurende acht jaar was hij redacteur van het Isle of Man TT-programma. Eerder schreef Barker acht boeken, waaronder een bestseller-biografie van Barry Sheene en een biografie van Evel Knievel. Dit boek over Valentino is uit het Engels vertaald door schrijver en all time Rossi-fan Paul van Hooff.

Stuart Barker – Valentino Rossi. De biografie | Oorspr. titel: Valentino Rossi. The Definitive Biography | vertaling Paul van Hooff | verschijnt bij uitgeverij Brandt | ISBN 978 94 93319 00 4 | gebonden, 368 pagina’s | verkoopprijs € 25,00. Verschijningsdatum 6 juni.