Pierre Gasly in 2019 naar Aston Martin Red Bull

Max Pierre 18 wandelen20-8-18. Max Verstappen krijgt volgend jaar Pierre Gasly als teammaat. Pierre komt van Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. De 22-jarige Fransman begon zijn F1-carrière in 2017 in Maleisië.

 

 

Aston Martin Red Bull Racing is verheugd om aan te kondigen dat Pierre Gasly vanaf het begin van het seizoen 2019 zal toetreden tot het team om samen met Max Verstappen te racen. Pierre, die vorig jaar zijn eerste competitieve smaak van de Formule 1 beleefde en zich bij ons zustersteam Scuderia Toro Rosso van de Maleisische Grand Prix van 2017 heeft aangesloten, heeft dit jaar een indrukwekkend eerste volledig seizoen in de sport gehad, met name schitterend rijden om als vierde te eindigen in Bahrain Grand Prix ​​en notching twee verdere top tien-finishes in de eerste helft van het seizoen.
PierreGasly 18 portret

Pierre's carrière in de autosport is van kracht en kracht toegenomen. Na een start in de karting nam hij deel aan het Franse F4-kampioenschap in 2011 voordat hij afstudeerde aan de Formule Renault 2.0, en won die titel in 2013. Nu als onderdeel van het Red Bull Junior-programma verhuisde hij naar de 3,5 Renault-serie race voor Arden Motorsport voordat hij verder ging naar GP2 in 2015 en de reservestuurder van Red Bull Racing worden. Hij won het 2016 GP2 Chauffeurskampioenschap aan het einde van een spannende seizoensrace voor het Prema Powerteam. In 2017 nam hij deel aan het Super Formula-kampioenschap in Japan en eindigde hij als tweede, terwijl hij al aan zijn F1-carrière begon, racen op Scuderia Toro Rosso.
Max Pierre 18 gesprek
Christian Horner, Team Principal zei: "Sinds Pierre minder dan een jaar geleden voor het eerst stapte op een Formule-1-stoel bij Scuderia Toro Rosso, heeft hij het onbetwiste talent bewezen dat Red Bull sinds zijn vroege carrière koestert. Zijn geweldige prestaties dit jaar bij het Honda-team, in slechts zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1, hebben zijn reputatie als een van de meest opwindende jonge coureurs in de motorsport alleen maar verbeterd en we zien ernaar uit dat Pierre zijn snelheid, vaardigheden en houding inbrengt aan het team in 2019. Hoewel onze onmiddellijke focus volledig gericht blijft op het behalen van ons beste resultaat in het Wereldkampioenschap 2018, kijken we ernaar uit om in 2019 te concurreren met Max en Pierre aan het stuur van Aston Martin Red Bull Racing. "
Max Pierre 18 wandelen
Pierre Gasly zei: "Om een ​​rit te krijgen bij Aston Martin Red Bull Racing uit 2019 is een droom die uitkomt voor mij, ik ben zo enthousiast om lid te worden van dit topteam. Het was mijn doel om voor dit team te racen sinds ik in 2013 aan het Red Bull Junior Driver Program begon, en deze ongelooflijke kans is weer een stap vooruit in mijn ambitie om Grands Prix te winnen en mee te dingen naar Wereldkampioenschappen. Red Bull heeft altijd gekeken om te vechten voor kampioenschappen of overwinningen en dat is wat ik wil. Ik ben een echt competitieve kerel en als ik iets doe, moet het altijd vechten voor de beste en beste posities.
"Hoe enorm spannend een moment als dit is, ik ben me volledig bewust van de uitdaging die deze speciale gelegenheid mij biedt en de verwachtingen waar een coureur bij Aston Martin Red Bull Racing voor staat. Ik kijk er naar uit om het vertrouwen te belonen dat Dietrich Mateschitz, Christian Horner en Dr. Helmut Marko in mij hebben geplaatst. De eerste fase hiervan is blijven duwen voor de ultieme prestaties en de beste resultaten in 2018 die ik kan bereiken voor mijn team, Scuderia Toro Rosso. Ik wil Franz Tost en iedereen bij Toro Rosso en de fabriek in Faenza bedanken voor het feit dat ze me de gouden kans hebben geboden om een ​​ritje te maken in de Formule 1 en hun verbazingwekkende toewijding en steun, waarvan ik weet dat ze de rest van dit seizoen zullen doorgaan. Mijn focus is nu om alles te doen wat ik kan om ze een seizoen te vieren. '