Audi F1 showcar in officiële videogame EA SPORTS F1® 22

10-12-22. In de virtuele F1-wereld is het wachten op Audi F1 al voorbij: in de officiële videogame EA SPORTS F1® 22 van Codemasters staat Audi nu al op de startgrid. 
https://youtu.be/9GnEZsa0lj8

Audi-F1-EA-Sports-22-rv.jpg

Eind augustus, voorafgaand aan de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps, presenteerde Audi zijn toekomstplannen voor de Formule 1. Gelijktijdig zag een showcar in speciale introductie-kleurstelling het levenslicht. Deze bolide werd door EA SPORTS en Codemasters tot in het kleinste detail gedigitaliseerd en opgenomen in de update van de videogame F1® 22.

Titelkandidaat
EA SPORTS geeft F1® 22 uit voor PlayStation, Xbox en (ook in VR) de PC. Alle bestaande teams, coureurs en circuits zijn in de game te selecteren. “In F1® 22 van EA SPORTS is Audi nu al titelkandidaat”, aldus Paul Jear, F1 Senior Franchise Director bij Codemasters.
Audi-F1-EA-Sports-22-ra.jpg

Synthetische brandstof
Samen met de Zwitserse constructeur Sauber verschijnt Audi in 2026 aan de start van het FIA Formule 1 WK. De eerste tests staan voor 2025 gepland. Audi ontwikkelt zijn eigen power unit in Neuburg an der Donau, geheel volgens de reglementen van 2026. Daarmee maakt de koningsklasse van de autosport op het gebied van duurzaamheid een enorme sprong voorwaarts, met efficiëntere power units, een hoger elektrisch vermogen en de toepassing van CO2-neutrale synthetische brandstof.

Voor meer informatie over F1® 22: https://www.ea.com/games/f1/f1-22