Alfa Romeo Sauber F1 heeft de C37 ook al klaar

Alfa Romeo Sauber C37 neus boven20-2-18. FILM! Het Zwitserse F1 team van Sauber gaat dit seizoen verder met Alfa Romeo als belangrijkste partner. Alfa Romeo was in de beginjaren van de Formule 1 (1950 en '51) heer en meester.

 

 

Alfa Romeo Sauber C37 rv

Met de nieuwe hoofdsponsor is het Alfa Romeo Sauber F1 Team ook al vroeg met de presentatie van de nieuwe F1-bolide, de C37. Teambaas Frédéric Vasseur is bijzonder trots op de vooruitgang die sponsor Alfa Romeo met zich mee brengt en kijkt derhalve met spanning uit naar het nieuwe seizoen dat op 25 maart begint in Australië.

Alfa Romeo Sauber C37 rzij

 

Vasseur heeft groot vertrouwen in zijn twee rijders; Marcus Ericsson en Charles Leclerc. Frédéric: "Marcus begint aan zijn vierde seizoen bij ons en is een vaste waarde in het team. Hij is een ervaren coureur die goed in staat is technische feedback te geven. Charles heeft in de voorgaande jaren in andere categoriën bewezen dat hij een goede rijder is en een plaats op de startgrid van de Formule 1 verdient."

Alfa Romeo Sauber C37 Marcus Ericsson Charles Leclerc

Met Alfa Romeo is een grote naam in de autosport weer terug op het hoogste niveau. Het merk met de 'Quadrifoglio' als kenmerk heeft een rijke geschiednis in de racerij. In het begin van de vorige eeuw werden talrijke successen geboekt. Alfa Romeo was de eerste die in 1925 met coureur Gastone Brilli-Peri de wereldtitel voor constructeurs binnenhaalde.

Alfa Romeo Sauber C37 haloAlfa Romeo Sauber C37 dash

Toen in 1950 het huidige wereldkampioenschap Formule 1 van start ging was Alfa Romeo de eerste wereldkampioen dankzij de prestaties van Guiseppe (Nino) Farina. Juan Manuel Fangio bracht de Italiaanse autobouwer in 1951 opnieuw de wereldtitel. Dergelijke successen zullen we van de nieuwe C37 niet meteen mogen verwachten. Het is volgens teambaas Vasseur echter wel de bedoeling dat Alfa Romeo met Sauber F1 in de komende jaren aanhaakt bij de topteams. Daarbij is de nieuwe motor van Ferrari uiteraard een belangrijke inbreng.

Alfa Romeo Sauber C37 neus boven

Alfa Romeo Sauber F1 Team zal van 26 februari t/m 1 maart de eerste rijtesten doen met de C37 op het circuit van Catalunya bij Barcelona.

Alfa Romeo Sauber C37 ra