Jumbo Racedagen maakt flitsende start

Film 30Jumbo 19 Max rzij18-5-19. Vandaag was de eerste dag van de Jumbo Racedagen. Met spectaculaire optredens van Max Verstappen en zijn teamgenoot Pierre Gasly.

 

 

Vandaag waren de Bulls terug op het briljante Circuit van Zandvoort voor nog een extra portie supersnelle plezier op de openingsdag van de Jumbo Race Day in 2019. Max en Pierre brachten volop energie in de gang van zaken achter het stuur van een paar RB7's, met een bandversnipperde show van F1-kracht, die de fans een voorproefje gaf van wat er in 2020 zou komen.
Jumbo 19 Max neus 

Aan het eind van de eerste dag zei Max: "Het is de vierde editie van de Jumbo Racedagen en het is hier vandaag gek geweest. We zijn in de loop der jaren samen gegroeid en het is geweldig om zoveel Nederlandse fans naar dit evenement te zien komen. Het is heel bijzonder dat je hier zo dicht bij je fans bent. Tijdens een raceweekend zijn we erg beperkt in wat we kunnen doen, dus dit is absoluut een geweldig evenement voor de fans."
Jumbo 19 Max Pierre 
Pierre was ook verbaasd over een enorme opkomst waarbij fans de tribunes vanaf 7 uur 's ochtends inpakten en zeiden: "Ik wist niet echt wat ik moest verwachten voordat ik hier dit weekend kwam en ik ben echt onder de indruk van het aantal mensen hier om ons te steunen en het is echt gaaf om een ​​F1-auto op dit circuit te rijden. Ik kwam in 2012 met Formula Renault 2.0 naar Zandvoort, maar het is als een heel ander spoor wanneer je hier een F1-auto neemt. Het is super smal met echt hoge snelheidsbochten en je hebt grote ballen nodig om snel rond deze baan te gaan. Het wordt een uitdaging om hier te racen, maar echt spannend."
Jumbo 19 Max donut
In een reactie op de 2020 Grand Prix van Nederland zei Max: "Het parcours zelf is erg uitdagend en er zijn niet veel run-off-gebieden. Het is verbazingwekkend dat het nummer volgend jaar op de F1-kalender terugkeert en je veel oranje in de duinen zult zien." 

Pierre eindigt met een bericht aan de Nederlandse Red Bull-fans "Massale dank aan alle mensen die vandaag kwamen. Het is mijn eerste keer hier op dit evenement en er zijn natuurlijk veel Max-fans, maar ik was erg blij met alle steun die ik kreeg. Hopelijk zien we ze ook volgend jaar allemaal."
Jumbo 19 Max neus
De show op Zandvoort is nog niet afgelopen. Max en Pierre zullen morgen (zondag 19 mei) weer in actie komen aan het kustcircuit met nog drie runs om het Racedays-evenement van dit jaar in spectaculaire stijl af te sluiten.