Alfa Romeo Racing nieuwe naam van Sauber F1

Alfa Romeo Sauber C37 halo1-2-19. Met de ervaren F1-coureur Kimi Räikkönen en de jonge Italiaan Antonio Giovinazzi gaat het Alfa Romeo Sauber F1 Team komend seizoen verder onder de nieuwe naam; Alfa Romeo Racing.

 

Het 2019 Formule 1 Wereldkampioenschap ziet de terugkeer van twee van de meest historische namen in de autosport - Sauber en Alfa Romeo - op de circuits met 2007 Wereldkampioen Kimi Räikkönen en de jonge Italiaan Antonio Giovinazzi die zullen rijden voor "Alfa Romeo Racing", voorheen Alfa Romeo Sauber F1 Team.
Alfa Romeo Sauber C37 rv

Amper één jaar na de oprichting van Alfa Romeo op 24 juni 1910 maakte het zijn debuut in de officiële competitie, met de overwinning van de eerste regularisatierace in Modena. Dat was de start van het begin van een sportlegende. Een reeks overwinningen volgde en veel top drie-podiumplaatsen werden behaald in talrijke kampioenschappen, ook in de Formule 1.

In 2019 zullen de auto's van Alfa Romeo Racing ket 'klavertje vier'-embleem dragen dat sinds 1923 de snelste Alfa Romeo-modellen identificeerde.

Het lange-termijn partnership tussen Sauber en Titel Sponsor Alfa Romeo startte in 2018. In het afgelopen jaar boekte het team op een continue manier steeds voortuitgang en eindigde op de 8ste plaats in het kampioenschap. De samenwerking werd uitgebreid met het eigenaarschap en management van Sauber dat onveranderd en onafhankelijk bleef. Als Alfa Romeo Racing is het de ambitie om de beste resultaten te boeken in deze topbranche van de autosport.
Alfa Romeo Sauber C37 ra

Frédéric Vasseur, Team Principal Alfa Romeo Racing:
"Het is me een genoegen aan te kondigen dat we aan het 2019 Formule 1 Wereldkampioenschap zullen deelnemen onder de Team naam Alfa Romeo Racing. Na een succesvolle samenwerking met onze Titel Sponsor Alfa Romeo in 2018, boekte ons team fantastische vooruitgang op technisch, commercieel en sportief vlak. Dit gaf elk teamlid een motivatie-boost, zowel op het circuit als in het Zwitserse hoofdkantoor. Ons doel is elke sector van ons team verder te blijven perfectioneren met een passie voor racerij, technologie en design."

Mike Manley, CEO van Fiat Chrysler Automobiles:
"Alfa Romeo Racing is een nieuwe naam met een lange traditie in de Formule 1. We zijn trots te kunnen samenwerken met Sauber om Alfa Romeo's traditie en technologisch meesterschap te tonen in een sport die synoniem staat voor het beste wat automobielsport te bieden heeft. Met Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi aan de ene kant van de pitwall en de expertise van Alfa Romeo en Sauber aan de andere zijde zijn we klaar om te strijden."