'Michael 50' Schumacher expositie in Ferrari Museum

Ferrari museum Michael 50 18 poster20-12-18. Donderdag 3 januari wordt Michael Schumacher 50 jaar. Als eerbetoon wijdt het Ferrari museum een speciale tentoonstelling aan de meervoudig wereldkampioen Formule1.

 

 

Het is de bedoeling zowel de 50e verjaardag van Michael Schumacher te vieren als een teken van dankbaarheid te tonen aan de meest succesvolle Ferrari-coureur. Schumacher heeft een speciale plaats in de geschiedenis van Ferrari, die werd gekenmerkt door zijn vele records. Tussen 1996 en 2006 won de Duitse kampioen vijf achtereenvolgende titels, van 2000 tot 2004, en leverde in die jaren een belangrijke bijdrage aan de oogst van de zes constructeurstitels van de Scuderia.
Ferrari museum Michael 50 18 poster

In de zalen van het museum kijkt men terug op de memorabele seizoenen die de zevenvoudig wereldkampioen vergaarde voor alle Ferraristi. Dat creëerde een legende die nu groter is dan ooit in het hart van alle fans.

De tentoonstelling toont ook Michael's cruciale bijdrage aan de ontwikkeling van buitengewone GT-auto's in zijn jaren als testrijder in Maranello en later als consultant.

De tentoonstelling 'Michael 50' is in samenwerking met de Keep Fighting Foundation.