Max Verstappen: 'Eerste gevoel met de auto is goed".

Red Bull 18 Max portret27-2-18. Vandaag was Max Verstappen aan de beurt om de nieuwe RB14 van het Aston Martin Red Bull Racing Tag Heuer F1 team te testen op het circuit van Catalunya in Spanje. En dat stemde onze landgenoot positief.

 

Red Bull 18 Max staandVanmorgen begon de test met een tegenvaller. De RB14 lekte benzine. De auto moest lange tijd de garage in om te worden gerepareerd. Max was daarover niet echt teleurgesteld. Het was 's morgens koud op het circuit bij Barcelona. Een slechte conditie om een F1 racebolide te testen. Dus kon er sowieso niet veel worden gedaan.

's Middags waren de omstandigheden iets beter en kon Max de RB14 de sporen geven. Nog steeds speelde de kou het team parten, want bandenwissels bij lage temperaturen is allesbehalve ideaal. "Het is moeilijk om in deze situatie te testen," aldus Max aan het einde van de dag. "Toch heb ik een positief gevoel over de nieuwe auto. Het is nog vroeg om daar echt uitspraken over te doen, maar de eerste kennismaking is goed bevallen".

Max reed uiteindelijk 67 probleemloze ronden en zette de vierde tijd neer in 1:20.326. Ter vergelijking, Sebastian Vettel noteerde 1:19.673. Onze landgenoot heeft in elk geval het gevoel komend seizoen dichterbij de top mee te kunnen strijden voor podiumplaatsen.