DS E-TENSE F23 maakt indruk tijdens test voor nieuwe E-seizoen

21-12-22. Beide exemplaren van de nieuwe DS E-TENSE FE23 presteerden uitstekend tijdens de eerste tests, waarbij alle 22 Formule E-auto’s van de derde generatie op het circuit verschenen.
DS-E-TENSE-FE23-1-tests-22-rv.jpg

De traditionele tests in de aanloop naar het nieuwe seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship vonden van 13 t/m 16 december jongstleden plaats op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia, Spanje.
Gedurende de zeven getimede sessies gingen alle elf teams van het ABB FIA Formula E World Championship 2023 de baan op voor de eerste tests met de nieuwe, derde generatie Formule E-auto. Het DS Penske-team met coureurs Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne liet met de nieuwe DS E-TENSE FE23 direct van zich spreken. De regerend Formule E-wereldkampioen en de kampioen van 2018 en 2019 waren voortdurend in de top van de ranglijsten te vinden – ondanks het feit dat andere teams ook snelle tijden lieten noteren. Voor DS AUTOMOBILES en partner PENSKE AUTOSPORT zijn de goede prestaties zeer bemoedigend voor de eerste race van het 2023-seizoen, die op 14 januari plaatsvindt in Mexico.
DS-E-TENSE-FE23-1-tests-22-boven.jpg
Eugeno Franzetti, director van DS Performance:
“We hebben heel hard gewerkt aan de ontwikkeling van de DS E-TENSE FE23. Nu konden we in Valencia voor de gezamenlijke tests de prestaties van onze concurrenten zien en proberen te begrijpen hoe andere teams werken. Het was een intens weekend dat ons zeer positieve informatie opleverde. Maar we zagen ook dat het niveau van de concurrentie extreem hoog is. De strijd zal hevig zijn komend seizoen.”
DS-E-TENSE-FE23-1-tests-22-rzij.jpg
Stoffel Vandoorne:
“Het was heel spannend om weer deel te nemen aan de tests in Valencia, in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De testsessies waren heel nuttig voor ons, we zijn veel te weten gekomen over onze nieuwe auto en we staan er goed voor om de eerste race in Mexico succesvol te zijn.”
DS-E-TENSE-FE23-1-tests-22-Van-doorne-Vergne.jpg
Jean-Éric Vergne:
“Alles ging goed! Ik ben blij met de auto en met al het werk dat het team heeft verzet. Deze testdagen zijn heel belangrijk om gegevens te analyseren en uit te vinden wat we nog kunnen verbeteren. Natuurlijk moeten we ons blijven ontwikkelen, maar ik heb alle vertrouwen in het komende seizoen. We hebben hier heel goed gepresteerd.”

Belangrijke cijfers van DS Automobiles in de Formule E:
- 89 races
- 4 kampioenstitels
- 15 overwinningen
- 44 podiumplaatsen
- 22 pole positions
DS-E-TENSE-FE23-1-tests-22-neus.jpg
Over PENSKE AUTOSPORT
PENSKE AUTOSPORT is in 2007 is opgericht door Jay Penske. Het team is gevestigd in Los Angeles, Californië, de grootste grootstedelijke EV-markt ter wereld. Na succesvolle jaren in IndyCar (2007-2014) omarmde het team de elektrische mobiliteit en werd het een van de oprichters van het ABB FIA Formula E World Championship. Het motto van het team is de Latijnse uitdrukking ‘E Pluribus Unum’ – wat betekent ‘uit velen één’ en onofficieel ook het motto is van de Verenigde Staten van Amerika.