Porsche Taycan is de nieuwe Formula E safety car

22-1-22. De volledig elektrische sportwagen van Porsche is dit seizoen de Safety Car van de Formule E. https://bit.ly/33TdgRG
Porsche-Taycan-SC-F-E-22-lv.jpg

Hij viert zijn première op het circuit bij de start van het Formule E-seizoen op 28/29 januari in Diriyah, Saoedi-Arabië. De Porsche Taycan Turbo S is bedoeld om meer te zijn dan alleen het veiligheidsvoertuig voor het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. De opvallende kleurstelling, die de kleuren van alle elf teams, de FIA ​​en de Formule E bevat, symboliseert de toewijding van alle betrokkenen aan de Formule E en de gemeenschappelijke weg naar de volledig elektrische toekomst van de autosport. Tegelijkertijd visualiseert het sociale waarden zoals diversiteit en gemeenschap. De nummer 22 erkent de prestaties van de 22 coureurs die dit seizoen deelnemen.
Porsche-Taycan-SC-F-E-22-rzij.jpg

“We zijn er trots op dat de Formule E een Porsche heeft toevertrouwd met deze taak, die belangrijk is voor de veiligheid van zijn coureurs”, zegt Thomas Laudenbach, hoofd van Porsche Motorsport. “Met de Taycan Turbo S als officiële safety car leveren we een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op het circuit en benadrukken daarmee ook het belang van de Formule E voor Porsche Motorsport. Het opvallende ontwerp vertegenwoordigt onze toewijding aan de succesvolle toekomst van deze innovatieve raceserie. Zelfs als we concurrenten zijn op het circuit, dragen we deze boodschap samen de wereld in. We hopen ook dat we hiermee ook jongere doelgroepen kunnen aanspreken die nog geen autosportfan zijn.”
Porsche-Taycan-SC-F-E-22-middeconsole.jpg

"Formula E is verheugd dat de Porsche Taycan Turbo S vanaf seizoen 8 de ABB FIA Formula E World Championship Safety Car zal zijn", zegt Jamie Reigle, CEO van Formula E Formula E-stratencircuits over de hele wereld. Met de bouw van de safety car zet Porsche nieuwe maatstaven voor functionerende routeveiligheid. De Porsche Taycan Turbo S zal een symbool zijn van de toewijding van de Formule E aan een geëlektrificeerde toekomst en van de solidariteit van iedereen die betrokken is bij het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap."

Met zijn rijeigenschappen en veiligheid, evenals zijn vermogen tot 560 kW (761 pk), heeft de high-performance Taycan Turbo S sportwagen de beste voorwaarden voor zijn belangrijke gebruik als safety car in de Formule E. De enige volledig elektrische wereldkampioenschap motorsport houdt zijn races in metropolen zoals Londen, Berlijn, Mexico City, New York, Monaco en Seoul. Het topmodel van de Taycan-serie accelereert met Launch Control in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 260 km/u.
Porsche-Taycan-SC-F-E-22-lzijboven.jpg

Bij de ombouw van de Porsche Taycan Turbo S tot safety car werden rolbeugels en racekuipstoelen met zespuntsgordels geïnstalleerd en werden kabelbomen voor de safety car-verlichting en het Marelli-loggersysteem geïnstalleerd. In de bumpers werden knipperlichten geïntegreerd. Ook de nieuwe werkplek van Bruno Correia (Portugal), al jarenlang FIA Safety Car-coureur in de Formule E, werd uitgerust met een brandblusser en een hightech communicatiesysteem. Hierdoor voldoet het beveiligingsvoertuig aan alle eisen voor gebruik in een competitieve raceserie als het ABB FIA Formula E World Championship.