Audi wint eerste race sinds 1954 in Zwitserland

Audi FE Zurich 18 boven12-8-16. Autoracen was de laatste 62 jaar verboden in Zwitserland. Maar met de komst van de schone Formule E was er weer een wedstrijd in Zürich. Audi pakte er een historische zege.

 

 

Titelverdediger Lucas di Grassi heeft Audi afgelopen zondag in Zürich een historische Formule E-zege bezorgd. Voor het oog van ruim 100.000 toeschouwers won de Braziliaan de allereerste E-Prix – en tevens de eerste circuitrace sinds 1954 – op Zwitserse bodem.
Audi FE Zurich 18 straat

Lucas di Grassi startte de race met zijn Audi e-tron FE04 vanaf een vijfde plek, maar het kostte hem slechts 18 ronden om de leiding over te nemen en onbedreigd naar de overwinning te rijden. Na 39 ronden finishte de Audi-coureur met een voorsprong van 7,542 seconden op zijn directe belager Sam Bird, die tweede werd.

Overwinningsduik
Voor Di Grassi betekende de zege zijn zevende Formule E-overwinning in totaal en de eerste in het seizoen 2017/2018. “Het voelt fantastisch om de eerste circuitrace te winnen die na meer dan 64 jaar in Zwitserland wordt gehouden. Mijn Audi e-tron FE04 was vandaag supersnel, waardoor ik vanaf een vijfde plaats op de grid naar de kop van het veld kon rijden.”
Audi FE Zurich 18 Di Grassi

Dankzij zijn overwinning is Di Grassi opgeklommen naar de derde plaats in het rijderskampioenschap en kan hij met nog twee races in New York (14-15 juli) te gaan nog steeds tweede worden in de eindstrijd. De Braziliaan vierde zijn overwinning overigens op uitbundige wijze met een duik in het meer van Zürich. Waarmee Di Grassi de belofte die hij vóór de race aan het team deed - een duik in het meer bij winst – inloste.
Audi FE Zurich 18 boven

Met deze tweede overwinning op rij en de derde dit seizoen heeft Audi Sport ABT Schaeffler het gat bij de merken verkleind tot slechts elf punten. Daarmee staat het team tweede met nog twee races te rijden.