DS voor tweede maal op rij kampioen Formule E

DS FE 20 Winning team14-8-20. DS Automobiles heeft in het ABB FIA Formula E-kampioenschap voor het tweede achtereenvolgende jaar de titel veroverd bij zowel de constructeurs als de rijders.

 

 

DS TECHEETAH, het Formula E-team van DS Automobiles, wist óók record na record te verbreken sinds de volledig elektrische raceklasse werd opengesteld voor fabrikanten, waarmee de dominantie over de afgelopen twee seizoenen extra wordt bekrachtigd.
DS TECHEETAH-coureur Antonio Félix da Costa stelde de titel van het Formula E-kampioenschap veilig door als tweede te eindigen in de negende race van het seizoen 2019/2020, op het Tempelhof-circuit in Berlijn op 9 augustus jl. Daarmee pakte DS Automobiles, met nog twee races voor de boeg, de tweede constructeurstitel en derde rijderstitel op rij. Nooit eerder werd een Formule E-titel behaald vóór de laatste race van het seizoen.
DS FE 20 Winning team
DS Automobiles heeft nu het record in handen voor de meeste opeenvolgende titels (twee teams en twee coureurs), de meest behaalde pole positions (13) en de meeste starts vanaf de eerste startrij (2). DS Automobiles is ook de enige fabrikant die sinds 2016 ieder seizoen een race gewonnen heeft.

Seizoen 2019/2020 was voor DS Automobiles een absoluut topjaar. Nooit eerder behaalde een Formula E-team (+77 punten) én een Formula E-coureur (+71 punten) de wereldtitel met zoveel punten voorsprong. Met vier overwinningen, negen podiumplaatsen, vijf pole positions en drie snelste ronden in elf races waren de twee DS E-TENSE FE20 raceauto’s van DS TECHEETAH oppermachtig ten opzichte van de Nissan IM02, de Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01, de Audi e-tron FE06, de BMW i.FE20, de Jaguar I-Type IV, de Porsche 99X Electric, de Mahindra M6Electro, de PENSKE EV-4 en de NIO FE-005.

Wereldkampioen Antonio Félix da Costa, die het stokje overneemt van teamgenoot en winnaar van de vorige twee Formula E-seizoenen, Jean‑Éric Vergne, heeft ook meerdere records in handen met drie opeenvolgende pole positions, drie opeenvolgende race-overwinningen én de eerste hattrick (pole position, overwinning en snelste ronde).
DS Automobiles maakt sinds 2015 gebruik van zijn Formula E-expertise om geëlektrificeerde modellen te ontwikkelen die erkend worden als benchmark in hun klasse. De technologie voor de elektromotoren, batterijen, vermogensmonitor en softwaremanagementsystemen zijn allemaal ontwikkeld met de kennis en ervaring uit de Formula E.

Met de volledig elektrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE en de plug-in hybride SUV’s DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300 en DS 7 CROSSBACK E-TENSE 225 behoort DS Automobiles al tot één van de beste ‘multi-energy brands’ op de markt. De toepassing van geëlektrificeerde aandrijftechnologie genereert aanzienlijke efficiëntieverbeteringen, waardoor toonaangevende luxe wordt omgezet in toonaangevende prestaties. DS Automobiles zet het elektrificatie-offensief voort met de DS 9 E-TENSE plug-in hybride sedan met een vermogen tot 265 kW (360 pk). In 2025 zijn alle nieuwe modellen van DS Automobiles geëlektrificeerd.

Béatrice Foucher, CEO van DS Automobiles: “De betrokkenheid van DS Automobiles in de Formula E is een groot succes. In 2015 was het doel om de ontwikkeling van onze geëlektrificeerde modellen te versnellen. Sinds vorig jaar zijn alle DS-modellen leverbaar met volledige elektrische of plug-in hybride aandrijving. De Formula E-titels die wij veroverd hebben onder de ogen van onze concurrenten, onder meer uit Duitsland, zal ons merk versterken en bijdragen aan de groei van ons marktaandeel. Ik prijs de uitzonderlijke prestaties van dit team van kampioenen, die onze technologische en strategische knowhow belichamen. Proficiat aan DS TECHEETAH voor het winnen van deze Formula E-titels en aan DS Performance voor het ontwerpen van de beste elektrische racewagens.”
DS TECHEETAH zal volgend seizoen zijn titels verdedigen, wederom met Antonio Félix da Costa en Jean-Éric Vergne.