DS TECHEETAH onthult FE-bolide nieuwe seizoen

DS E TENSE FE20 I9 rv10-10-19. DS TECHEETAH, regerend wereldkampioen ABB FIA Formule E, presenteert het nieuwe wapen voor het zesde seizoen (2019/2020).

 

In het komende seizoen floreert de inmiddels vermaarde uitmonstering in zwart met goud elegant op de auto. De technologie waarmee het kampioenschap werd behaald, wordt bekroond met twee erekransen en de auto van regerend tweevoudig kampioen in de Formule E Jean-Éric Vergne zal als eerbetoon aan zijn twee wereldtitels als coureur van twee gouden sterren worden voorzien. De nieuwe uitmonstering is de vrucht van de DS Design Studio van DS Automobiles en de DS E-TENSE FE20 belichaamt de allure van prestaties meer dan ooit tevoren. Feitelijk is de DS E-TENSE FE20 de vervolmaking van de uitstekende kwaliteit waarmee de DS E-TENSE FE19 beide wereldtitels in de Formule E, als coureur en als team, heeft behaald.
DS E TENSE FE20 I9 rv 

Xavier Mestelan Pinon, Directeur DS Performance:
‘Ons team heeft gebruikgemaakt van de expertise waarmee we beide titels hebben behaald en het potentieel doorontwikkeld. Onze ontwikkelafdeling heeft het winnende concept verder geoptimaliseerd, want we hoefden niet op nul te beginnen. De motor, de inverter en de vierwielstransmissie zijn geoptimaliseerd, maar de belangrijkste verbeteringen zitten dieper in de toegepaste technologie. Al deze ambitieuze research en ontwikkeling zijn erop gericht onze coureurs een auto te bieden waarmee ze beide titels in komend seizoen, te beginnen op 22 november in Riyadh, gaan verdedigen en opnieuw kunnen behalen.’ 

Keith Smout, Commercieel Directeur DS TECHEETAH:
‘De DS E-Tense is wat ontwerp betreft een doorontwikkeling van de auto waarmee we het kampioenschap hebben gewonnen. We wilden vasthouden aan onze expertise, onze successen vieren en een eerbetoon maken door middel van de inmiddels iconische uitmonstering in zwart en goud, om te strijden voor nieuwe overwinningen. Als je goed kijkt zie je een patroon waarin ons logo met de kop van een cheetah is verwerkt, ook een knipoog naar onze voortdurende inspanningen voor de ondersteuning van de actie Big Cat Sanctuary om de cheetah en andere grote katachtigen te behouden. Een taak die urgenter is dan ooit tevoren en een doel dat we in ons hart dragen.’

OVER DS TECHEETAH
Het Formule E-team TECHEETAH is een Chinees raceteam voor de volledig elektrische races van de ABB FIA Formule E. Het team is eigendom van SECA (Shanghai) Limited. Het team won met Jean-Éric Vergne in seizoen 2017/2018 de wereldtitel bij de coureurs en samen met André Lotterer behaalde het de tweede plaats in het kampioenschap voor teams in de Formule E. 

Sinds seizoen 2018/2019 werkt TECHEETAH samen met DS Automobiles en vormde zo DS TECHEETAH. Dit team behaalde in het afgelopen seizoen zowel de titel voor teams als met Jean-Éric Vergne de wereldtitel bij de coureurs. 

OVER CHINA MEDIA CAPITAL (CMC)
China Media Capital (‘CMC’), opgericht en geleid door Ruigang Li, is een van de meest vooraanstaande namen in investeringsmaatschappijen in media en entertainment in China en de rest van de wereld. CMC heeft talloze kampioenen en vooraanstaande kopstukken ontdekt en opgeleid in de sectoren media en entertainment, internet en mobiele telefonie, life style, waaronder film, televisie, muziek, sport, festivals, financiële media, leveranciers van financiële gegevens, online video, smart TV, reclame, sociale media, games, online onderwijs. E-commerce, 020 en etc.. 

OVER SECA
SECA, met hoofdkantoor in Shanghai, is een vooraanstaand bedrijf in marketing en management dat zich specialiseert in de ontwikkeling en ondersteuning van sporttalenten, evenementen en content voor het internet. Tot de investeerders behoren China Media Capital (CMC) Holdings en lid van de NBA Hall of Fame Yao Ming.