Antonio Felix Da Costa naar DS TECHEETAH FE

DS TECHEETAH Antonio Felix Da Costa 19 coureur19-9-19. Met grote trots kondigt DS TECHEETAH aan dat Antonio Felix Da Costa vanaf 1 oktober het Formule E team zal komen versterken. Bij BMW had men de Portugees niet langer nodig.

 

 

De 28-jarige Portugese coureur zal met zijn vaste startnummer 13 deelnemen aan het zesde seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, dat op 22 november 2019 in Riyadh zal beginnen. Antonio heeft vanaf het eerste seizoen meegestreden in de Formule E, nam deel aan 54 races waarin hij polepositions, podiumplaatsen en twee zeges (Buenos Aires en Ryadh) heeft behaald.
DS TECHEETAH Antonio Felix Da Costa 19 coureur

Mark Preston, teambaas DS TECHEETAH: ‘Het is fantastisch om Antonio in ons team te hebben. Hij is een goede vriend en we kijken er allemaal naar uit om hem te verwelkomen en om hem in de kleuren goud en zwart van DS TECHEETAH te zien. Hij zal een geweldige – en heel snelle – versterking voor het team vormen. We zijn erg benieuwd naar wat Jean-Éric en Antonio komend jaar op het circuit gaan laten zien.’

Xavier Mestelan Pinon, directeur DS TECHEETAH: ‘Ik ben bijzonder trots dat Antonio naar ons team komt. Zijn ervaring in de Formule E en zijn snelheid zullen in onze jacht op overwinningen en titels een cruciale rol spelen. In afwachting van de eerste race in Ryadh zal hij samen met Jean-Éric diverse testsessies uitvoeren en ons helpen onze DS E-Tense FE 20 te verbeteren.’

Antonio Felix Da Costa, coureur DS TECHEETAH: ‘Het is een zeldzame gebeurtenis dat ik de kans krijg om bij een team te komen dat een dubbele kampioenstitel heeft gewonnen in een enorm competitieve discipline in de autosport als de Formule E. Het was een heel moeilijke beslissing om mijn huidige team te verlaten, maar dit was een kans die ik niet kon laten lopen, en ik kijk erg uit naar de samenwerking met Jean-Éric en alle anderen bij DS TECHEETAH.’

Jean-Éric Vergne, coureur DS TECHEETAH: ‘Ik heet Antonio van harte welkom. We zijn al heel lang goed bevriend, en we zijn in het verleden in dezelfde disciplines uitgekomen, daarom is het geweldig om weer samen te werken. Hij is een enorme versterking van het team.’
DS E Tense FE 18 rv

OVER DS TECHEETAH
Het Formule E-team TECHEETAH is een Chinees raceteam voor de volledig elektrische races van de ABB FIA Formule E. Het team is eigendom van SECA (Shanghai) Limited. Het team won met Jean-Éric Vergne in seizoen 2017/2018 de wereldtitel bij de coureurs en samen met André Lotterer behaalde het de tweede plaats in het kampioenschap voor teams in de Formule E.

Sinds seizoen 2018/2019 werkt TECHEETAH samen met DS Automobiles en vormde zo DS TECHEETAH. Dit team behaalde in het afgelopen seizoen zowel de titel voor teams als met Jean-Éric Vergne de wereldtitel bij de coureurs.

OVER CHINA MEDIA CAPITAL (CMC)
China Media Capital (‘CMC’), opgericht en geleid door Ruigang Li, is een van de meest vooraanstaande namen in investeringsmaatschappijen in media en entertainment in China en de rest van de wereld. CMC heeft talloze kampioenen en vooraanstaande kopstukken ontdekt en opgeleid in de sectoren media en entertainment, internet en mobiele telefonie, life style, waaronder film, televisie, muziek, sport, festivals, financiële media, leveranciers van financiële gegevens, online video, smart TV, reclame, sociale media, games, online onderwijs. E-commerce, 020 en etc..

OVER SECA
SECA, met hoofdkantoor in Shanghai, is een vooraanstaand bedrijf in marketing en management dat zich specialiseert in de ontwikkeling en ondersteuning van sporttalenten, evenementen en content voor het internet. Tot de investeerders behoren China Media Capital (CMC) Holdings en lid van de NBA Hall of Fame Yao Ming.

OVER DS AUTOMOBILES
Gedreven door de Spirit of Avant-Garde en ondersteund door de uitzonderlijke heritage van de DS die in 1955 werd geïntroduceerd, heeft DS Automobiles, gelanceerd in 2015 te Parijs, als doel de Franse luxe savoir-faire in de autoindustrie te doen herleven. DS Automobiles is het premium merk van Groupe PSA.
DS 19 4 primeurs shanghai
Ontworpen voor klanten die zich willen onderscheiden en geïntresseerd zijn in de laatste stand der techniek, combineert de tweede generatie DS modellen raffinement en geavanceerde technologie. Met de SUV’s DS 7 CROSSBACK en DS 3 CROSSBACK lanceert DS een range van totaal zes wereldwijde modellen welke allemaal in een geëlectrificeerde versie worden aangeboden onder het E-TENSE label.
Voor zijn veeleisende klanten heeft DS Automobiles het exclusieve serviceprogramma ONLY YOU ontwikkeld, voor een unieke merkbeleving.
In momenteel 35 landen heeft DS een exclusief distributienetwerk opgericht welke uit 400 DS Stores en DS Salons bestaat en nog continu wordt uitgebreid.